11 Ocak 2019 Cuma

Trump’ın istediği duvar inşaatı en az 10 yıl sürecek

BOLD- ABD Başkanı Donald Trump’ın Meksika sınırına yapmayı planladığı duvarın ödeneği onaylansa bile en az 10 yıl içinde tamamlanacağı belirtildi. 21 gündür federal hükümetin kapanmasına sebep olan duvar krizi devam ediyor.

Başkan Trump, Meksika sınırına çelik ızgaralardan oluşan bin 600 km’lik bir duvar yapmayı planlıyor. Uzmanlar duvarın yapılması için en az 10 bin işçinin çalışması gerektiğini ve inşaatın 10 yıldan daha fazla süreceğini belirtti.

BİN 600 KM’LİK DUVAR BİLE SINIRIN TAMAMINI GÜVENLİK ALTINA ALINMASINA YETMEYECEK

ABD’nin Meksika ile olan toplam 3 bin 92 km’lik sınırın yaklaşık 2 bin 46 km’lik bölümünde herhangi bir güvenlik bariyerleri bulunmuyor. Trump’ın bin 600 km’lik duvar hedefi bile sınırın tamamını kontrol altına alınması için yeterli olmayacak.

12 YILDA GÜVENLİK ÖNEMLERİ ARTIRILDI

Sınırda bulunan 24 farklı bölgede yaklaşık 7,3 milyon insan yaşıyor. Bölgede yaşayan insanlar son 12 yılda ABD’nin sınır güvenliği artırmak için bariyerlerin yapıldığını, teknolojik kamera ve asker sayısının artırıldığına şahit oldu.

TRUMP’IN İSTEDİĞİ DUVARIN MALİYETİ EN 25 MİLYAR DOLAR TUTACAK

Massachusetts’deki Worcester Polytechnic Institute’de inşaat dersleri veren Ed Zarenski, Trump’ın planladığı yükseklikte ve uzunlukta bir duvarın yapılmasının en az 25 milyar dolara mal olacağını söyledi. Başkan Trump ise Kongre’den 5,7 milyar dolar ödenek talebinde bulunuyor.

Duvarın yapılmasının imkansız olmadığını ama mühendislik açısından iyi tahlil edilmesi gerektiğini söyleyen Zarenski “ Projenin realist bir proje olmayacağını söyleyebilirim.”dedi.

3 MİLYON TON ÇELİK İHTİYACI OLACAK

ABD Başkanı, neredeyse iki yıldır Kongre’den duvar için ödenek istiyor. Ancak duvarın inşası konusunda yeterli derecede fizibilite çalışması yapılmadığı belirtiliyor. Bu standartlarda bir projenin daha önce hiç denenmemesi duvarın imarı konusundaki soru işaretleri artıyor.

Başkan Trump, duvar inşası sırasında ihtiyaç duyulacak çeliğin ABD ekonomisine katkıda bulunacağını dile getiriyor.

Zarenski, bin 600 km’lik inşaata en az 3 milyon ton çelik gerekecek.

Çelik analiz eden CRU şirketi analistlerinden Josh Spoores, duvarın “Amerikan çelik üreticileri üzerinde limitli bir etkisi” olacağını söyledi.

Geçtiğimiz gün ulusa seslenen Başkan Trump duvar ödeneğini onaylamayan Demokratlara suçlamalarda bulunmuştu.

Trump ulusa seslendi, Meksika sınırına duvar için 5,7 milyar dolar istedi

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder