11 Ocak 2019 Cuma

Seçim genelgesi: Tepkilerin toplumsal olaylara dönüşmesine izin yok

İçişleri  Bakanlığı’nın, yerel seçimlerin ülke genelinde huzur ve güven ortamında yapılabilmesi amacıyla; Yüksek Seçim Kurulu kararları göz önünde bulundurularak hazırlanan ‘Seçim Tedbirleri’ konulu genelge 81 il valiliği ile kolluk birimlerine gönderildi.

Genelgeye göre, seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında huzur ortamını bozmayı amaçlayan kişi ve grupların faaliyetlerinin önlenmesi, seçim sonuçları üzerinden yaşanacak tartışmaların asayiş ve güvenlik sorununa dönüşmemesi için gerekli olan tüm tedbirler alınacak. Seçim sürecinde terör örgütü ve uzantılarının, ülkenin güven ve huzurunu bozmaya, olumsuz algı oluşturmaya yönelik, olası tüm çabaları yakinen takip edilecek. Vatandaşların toplu olarak bulunduğu umuma açık yerler, turistik bölgeler, havaalanı, deniz limanı, otobüs terminali, tren istasyonu, alışveriş merkezi ve benzeri yerlerde gerekli önleyici güvenlik tedbirleri alınacak. Provokatif davranışlarla Suriyeliler ve farklı etnik ve kültürel kimlikler üzerinden asayiş olaylarının toplumsal olaylara dönüşmemesi için gerekli tedbirler planlanacak ve bu tür olaylara fırsat verilmeyecek.

ELEKTRİK KESİNTİSİ RİSKİNE KARŞI JENERATÖR

Seçim sürecinde ve özellikle seçim gününde bilişim sistemlerini işlevsiz hale getirmeye yönelik siber saldırı ve sabotaj eylemlerine karşı gerekli önlemler alınacak, özellikle sosyal medya ortamında yapılan ‘provokatif paylaşımlar’ kolluk birimlerimizin ‘bilişim suçları ile mücadele ekipleri’ tarafından yakından takip edilerek, herhangi bir provokasyona meydan verilmeyecek. Seçimlerin yapılacağı okullarda bulunan her türlü kamera sisteminin faal olmasına yönelik gerekli tedbirler alınacak. Binaların teknik altyapısı gözden geçirilerek binaların aydınlatma imkân ve sistemleri ile güvenlik kameraları çalışır halde bulundurulacak.

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder