11 Ocak 2019 Cuma

“Birkaç gün içinde başlayacak”tan “Yeri ve zamanı geldiğinde”ye Fırat’ın doğusuna operasyon

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye sınırında askeri birlik ziyareti gerçekleştirdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar’ın eşlik ettiği ziyarette Akar, Fırat’ın doğusuna yapılması planlanan operasyona ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Yeri ve zamanı geldiğinde, önceki operasyonlara benzer şekilde, buradaki teröristler de kazdıkları çukurlara gömülecek. Türkiye Cumhuriyeti devleti, ülkemizde veya sınırlarımız ötesinde, nerede olursa olsun teröre son vermek için son derece kararlı. Tek hedefimiz teröristlerdir. Et ve tırnak gibi olduğumuz Kürt kardeşlerimizle hiçbir sorunumuzun olmadığını akıl sahibi herkes biliyor.”

Söz konusu operasyonu ilk kez 12 Aralık’ta gündeme getiren Tayyip Erdoğan, “Fırat’ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekatımıza birkaç gün içerisinde başlayacağımızı ifade ettik, ediyoruz. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır” demişti.

Erdoğan daha sonra ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi yapmış ve bu görüşmenin ardından operasyonu “ertelediklerini” açıklamıştı.

Söz konusu telefon görüşmesinde ne konuşulduğu ve “birkaç güne başlayacağı” açıklanan operasyonun neden “ertelendiği” merak edilirken, Erdoğan’dan tam bir ay sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın operasyon için “Yeri ve zamanı geldiğinde…” şeklinde açıklama yapması kafaları iyice karıştırdı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder