26 Temmuz 2019 Cuma

ABD yaptırımların zaman sınırı yok

ABD’nin Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımlarına ilişkin soruları yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, konuya ilişkin değerlendirmelerin sürdüğünü kaydetti.

BOLD – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, Türkiye’ye Rusya’dan S-400 savunma sistemi alması gerekçesiyle yaptırım uygulanması konusunda zaman sınırlaması olmadığını belirtti.

DEĞERLENDİRMELER SÜRÜYOR

ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlenen haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Sözcü Ortagus, CAATSA yaptırımlarına ilişkin değerlendirmelerin sürdüğünü belirti.

ZAMAN SINIRLAMASI YOK

Ortagus, yaptırımlar konusunda zaman sınırlamasının olmadığını belirterek, “Başkan, Dışişleri Bakanı ile istişare ediyor ve karar vermesi için herhangi bir takvim bulunmuyor. Bu konuyu Başkan ve Bakan’a bırakmak istiyorum” dedi.

KARARI AÇIKLAMAKTAN MUTLULUK DUYARIM

NATO üyesine yaptırım uygulamanın çok çok ciddi bir durum olduğunu vurgulayan Ortagus, “Bu zamana kadar attığımız adımlar oldukça önemli. Başkan ve Bakan, CAATSA yaptırımları konusunda karara vardığında gerekli açıklamayı yapmaktan mutluluk duyarım” dedi.

 

ABD Dışişleri Bakanı’ndan S-400 açıklaması: Yasalar yaptırım gerektiriyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder