26 Temmuz 2019 Cuma

“YİK yeni parti için kurulmadı” dedi ama Davutoğlu’nu bombaladı

Yeni parti kulisleri sonrası hızla kurulan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Mehmet Ali Şahin, Davutoğlu’na kendi sözleriyle yüklendi.

BOLD – Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun parti hazırlıkları üzerine hızla kurulduğu iddia edilen ve AKP’nin eski ağır toplarının biraraya getirildiği Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, uzun süredir kurul üyelerine verilen maaşlarla tartışılıyor.

Habertürk’e konuşan kurul üyelerinden Mehmet Ali Şahin, maaşlarının 15 bin 130 TL olduğunu söyledi. Bülent Arınç kuruldan alacağı maaşı KHK’lılara bağışlayacağını söylerken, Mehmet Ali Şahin ise yurt dışında yüksek lisans eğitimi alan bir öğrenciye gönderdiğini söyledi.

YENİ PARTİ İÇİN KURULMADIK DEDİ AMA

Eski TBMM Başkanı Şahin, kurulun yeni parti hazırlıkları üzerine kurulduğu iddiasını yalanladı:

“Yıldırım Akbulut Bey Anavatan Partisi’nden geliyor, Köksal Bey Doğru Yol Partisi, tabii ki AK Parti’de siyaset yaptı. Cumhurbaşkanımızın kendi tasarrufu bu. Bizim böyle bir talebimiz olmadı. Kendisi ihtiyaç duymuştur. AK Parti’nin kurulduğu andan beri içinde olan insanlarız biz. Bülent Bey, İsmail Kahraman Bey de öyledir, ben de öyleyim. Bize böyle bir ithamda bulunulması bizi rahatsız eder. Cumhurbaşkanımızın da böyle bir düşüncede olmadığını düşünüyorum. Bu heyet tamamen devlet işlerinin, Türkiye’nin yönetiminde farklı fikirlerin, düşüncelerin, tecrübelerin ortaya koyarak daha iyi yönetim sergilenmesi amacıyla oluşturulduğunu düşünüyorum. ‘Bu arkadaşlar yeni parti arayışları var, oraya mı giderler, onun önünü kesmek için mi kuruldu?’ şeklindeki iddiaları reddederim.”

DAVUTOĞLU’NA KENDİ SÖZLERİNİ HATIRLATTI

“Ahmet Davutoğlu hocayla yakın çalıştık. Ben genel başkan yardımcısıydım, siyasi ve hukuki işler başkanlığı gibi bir görevim vardı. Kendisi 5 Mayıs 2016’da AK Parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı yaptı. “Partili arkadaşlarım ve Cumhurbaşkanımızla yaptığımız istişareler neticesinde görevimi bırakacağım dedi ve son nefesime kadar sayın Erdoğan’la vefa ilişkimi sürdüreceğim, AK Parti’de siyasete devam edeceğim. Kendisiyle barışık insan en güçlü insandır” dedi. Ben sayın Davutoğlu’nun bu sözünde durmasını bekliyorum. Sonra 22 Mayıs’ta genel kongremiz yapıldı. Kendileri ‘bu kongre bir veda değil vefa kongresidir’ dedi. ‘Son nefesime kadar da AK Parti içinde siyaset yapacağım’ dedi. Benim yakından tanıdığım sevdiğim hocamın bu noktada kalmasını arzu ederim.”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder