24 Temmuz 2019 Çarşamba

Davutoğlu ekibi yeni partinin tüzük ve program yazımına başladı

AKP içerisinde aradığını bulamayan Ahmet Davutoğlu’nun ekibinin yeni parti için ofis tutarak, tüzük ve program yazımına başladığı öğrenildi.

BOLD – Zorla istifa ettirilen Ahmet Davutoğlu, ortaya koyduğu eleştirilere AKP içerisinde karşılık bulamayınca yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırdı.

YAZ BOYUNCA İSTİŞARELERİNİ SÜRDÜRECEK

AKP ve yeni sisteme ilişkin eleştirilerini sürdüren Davutoğlu’nun, yaz boyunca istişarelerini sürdüreceği, Ağustos ve Eylül aylarında Konya, Sakarya ve Manisa’da da bazı programlara katılarak görüşlerini kamuoyu ile paylaşacağı öğrenildi.

ANKARA’DA 4 KATLI YENİ BİR OFİS TUTULDU

Gazete Duvar’ın haberine göre, Ankara’da bir ofisi bulunan Ahmet Davutoğlu ekibi, partileşme sürecinde burayı yetersiz gördüğü için Beysukent’te 4 katlı yeni bir yer tuttu. Davutoğlu’nun çalışmalarını bu ofisten yürüteceği öğrenildi.

PARTİ TÜZÜĞÜ VE PROGRAMI SONBAHARA YETİŞECEK

Yazımına başlanılan tüzük ve program taslağının sonbahara hazır hale getirilmesinin hedeflendiği haber alındı. Davutoğlu ile hareket eden bir siyasetçi, “Sistemde ve parti yönetiminde büyük yanlışlar ve anlayış farklarımız var. İstanbul seçimlerinde AK Parti yüzde 55 oy almış olsaydı da bu hareket ortaya çıkacaktı. Kabinede ya da MYK’da isim değişikliği ile sorunların çözülmesi mümkün değil. Kurulan sistem sorunlu. Bizimki ilkesel bir duruş” dedi.

PARTİNİN KURULUŞU UZAMAYACAK

Partinin kuruluşu için çalışmaların hızlandığını aktaran siyasetçi, kuruluş için bir tarih vermese de yeni parti çalışmalarının olgunlaştığını ve bu işin uzamayacağını belirtti. Seçime girme yeterliliğine sahip bir teşkilatlanma yapısı için 1-1.5 yıla ihtiyaç olduğunu söyleyen siyasetçi baskın bir erken seçim olasılığına karşı da hazır olunması için çalıştıklarını dile getirdi.

Abdulkadir Selvi: ‘Seçmende yeni parti arayışı var’

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder