25 Temmuz 2019 Perşembe

Facebook 5 milyar dolar ceza ödeyecek

Kişisel verilerle ilgili soruşturma süreci Facebook’a her gün yeni bir fatura çıkartıyor. ABD’de kesilen son ceza 5 milyar dolar.

BOLD – Sosyal medya devi Facebook, kullanıcılarının kişisel bilgilerinin kötüye kullanıldığı yönündeki suçlamalar karşısında 5 milyar dolar değerinde ceza bedeli ödemeyi kabul etti. Karar, ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından açıklandı.

Amerika Federal Ticaret Komisyonu’nca yayınlanan açıklamaya göre, Facebook kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mark Zuckerberg, kurumunda kullanıcı verilerinin korunması için gereken adımların atıldığını göstermek amacıyla devlete, çeyrek ve yıllık bazda rapor sunmak zorunda kalacak.

Federal Ticaret Komisyonu’nun geçen yıl başlattığı soruşturmanın sonucunda milyonlarca Facebook kullanıcısının bilgilerine, kullanıcıların onayı olmadan erişim sağlandığı ortaya çıktı.

Dünya çapında en yaygın olarak kullanılan sosyal medya ağlarından Facebook’a uygulanan 5 milyar dolarlık cezanın, Federal Ticaret Komisyonu tarihinde bir teknoloji firmasına uygulanan en yüksek ceza olduğu belirtiliyor.

Facebook’un 5 milyar dolarlık cezayı ödemeyi kabul ettiği mutabakatta kurum yetkililerinin yanlış davranışta bulunduğunu kabul eden bir beyan bulunmuyor.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder