23 Temmuz 2019 Salı

AB’den gelen yardımlar kesilince Suriyeliler ‘kaçak göçmen’ oldu

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve ‘misafir’ olarak değerlendirilen sığınmacılara yönelik denetimlere hız verildi. Saray’a yakın Türkiye Gazetesi, bu kapsamda suça karıştığı tespit edilen 400 Suriyeli, sınır dışı edilerek Türkiye’nin denetimindeki İdlib’e gönderildiğini yazdı.

TÜRK STK’LARA YARDIM KESİLİNCE SURİYELİLER SORUN OLDU

Saray’a yakın Yeni Şafak ise, bazı Avrupa devletlerinin Ankara’daki büyükelçiliklerinde faaliyet gösteren yardım kuruluşlarının, Türkiye’deki Birleşmiş Milletler Mülteciler Örgütü (UNHCR) ile temasa geçerek, Türkiye’de 15 Temmuz benzeri bir olayla Tayyip Erdoğan’ın devrilmesi halinde, Suriyeli sığınmacıları kim koruyacak derdine düşmüştü hatırlatması yaptı.

Türkiye ile AB arasında imzalanan iade anlaşması gereği Türkiye’ye vadedilen 3+3 milyar avro konusunda ayak sürmeye devam ederken, özellikle ikinci 3 milyar avronun yabancı STK’lara dışında kimseye verilmediğini iddia eden Yeni Şafak, “Sığınmacılar için milyar dolar harcama yapan kurum ve Türk STK’lar bu ödemelerin dışında tutuluyor. Yabancı STK’ların ise aldıkları paraları hangi maksatla ve kimler için kullandığı tam olarak denetlenemiyor.” ifadelerini kullandı.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder