24 Temmuz 2019 Çarşamba

Manisa kararında top Volkswagen murakabe meclisinde

Türkiye’nin gündeminden aylardır düşmeyen bir araba markası var: Volkswagen yani namıdiğer VW. Alman otomobil devi 2019 yılının ilk altı ayında geçen yıllardaki trendini sürdürerek Fiat, Renault ve Ford’dan sonra Türkiyede en çok satan otomobil şirketi oldu. Diğer yandan yeni bir üretim merkezi için kolları sıvayan VW, uzun bir süredir Suudi Arabistan, Bulgaristan ve Türkiye arasında karar vermeye çalışıyor. Alman devlet televizyonu ARD’ye göre tercih Manisa olacak.

Kronos’a konuşan Alman otomobil dünyasının en önemli uzmanlarından Prof. Dr. Ferdinand Dudenhöffer üç nedenle Türkiye üzerinde durulduğunu belirtti. ‘İlk olarak Transporter tarzı arabalarda Ford Türkiye’de çok başarılı. VW ve Ford bu başarıyı ortak devam ettirmek istiyor. Ayrıca Bursa’daki otomotiv yan sanayiinin de verilecek kararda etkisi büyük olur. Son olarakta çok zayıf olan pazarı eklemekl lazım’.

HEYET’E KATAR İMZASI 
Dudenhöffer kesin gözüyle bakılsa da başka bir ülkenin de seçilme ihtimalini yok saymıyor. Son karar ise Ağustos ayı ortasında VW murakabe meclisinde verilecek. 20 üyesi bulunan heyet, Volkswagen’e bağlı bulunan Porsche ve Audi gibi markaların yöneticilerinden ve IG Metall sendikası üyelerinden oluşuyor. Qatar Holding LLC yönetim kurulu üyesi Dr. Hussain Ali Al Abdulla ve Katar’ın ilk kadın Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Dr. Hessa Sultan El Jaber de üyeler arasında. En dikkat çekici isim ise Sosyaldemokrat Parti’li Niedersachsen eyaleti Başbakanı Stephan Weil. Weil Başbakanlığa 2017 yılında kıl payı seçildi ve Duddenöffer’e göre bu kararı verirken iki kere düşünmeli. Önümüzdeli 10 yıl için Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne gireceğini düşünmüyorum. Bununla bağlantılı olarak Türkiye Bulgaristan’la kıyaslayınca daha fazla risk barındırıyor. Bu riski Weil ve VW’nin en güçlü adamlarından olan Bernd Osterloh nasıl alabiliyor sormak lazım‘

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder