25 Temmuz 2019 Perşembe

“Türkiye’nin NATO’dan ayrılması akılsızlık olur”

ABD Kongresi Silahlı Hizmetler Komitesi üyesi Bill Keating, Türkiye’nin NATO’dan ayrılma kararı almasının çok yanlış olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ABD tarafından Türkiye’ye yönelik bir yaptırım olması durumunda NATO’dan ayrılabileceklerine’ ilişkin sözlerini Kronos Haber’e değerlendiren Keating, “Bu, Türkiye’nin kendi vereceği bir karar ama bana kalırsa akılsızca bir karar” dedi. Massachusetts milletvekili, “Türkiye’nin konumunda bir ülke olsam asla NATO’dan çıkmak istemezdim” diye konuştu.

Aynı zamanda Dış İlişkiler Komitesi Avrupa ve Avrasya Alt Komisyonu başkanı da olan Keating, Cumhuriyetçilerle Demokratlar’ın ‘Türkiye’ye muhtemel yaptırımlar’ konusunda aynı çizgide olduğunu söyledi. “Kongre’de bu hususta partiler üstü bir fikir birliği var” diyen Keating, ABD yönetiminin de kendileriyle aynı görüşte olduğunu fakat tartışmaların halen sürdüğünü kaydetti. Silahlı Hizmetler Komitesi üyesi, “Bu tartışmaları da sadece biz yapmayacağız, NATO’nun bizzat kendisinin de mutlaka bu konuda endişeleri olacak” ifadelerini kullandı.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder