24 Temmuz 2019 Çarşamba

İstifasının ardından Babacan’ın kuracağı partiye talep patlaması

Ali Babacan’ın istifasının ardından kurulması gündemde olan yeni partiye katılmak için adeta bir talep patlaması yaşandığı belirtiliyor. Babacan’ın ekibi taleplere yetişmekte zorlanıyor.

BOLD – Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile hareket eden Ali Babacan’ın kurucusu olduğu AKP’den “Türkiye’nin bugünü ve geleceği için yeni bir hareket kaçınılmaz hale geldi” diyerek istifa etmesinin ardından yeni parti kurma çalışmaları hazırlandı.

O KADAR YOĞUN BİR TALEP VAR Kİ!

Babacan ekibinde yer alan önemli bir isim, Gazete Duvar’a konuştu. Ali Babacan’ın istifasının ardından yeni partiyle temas kurmak isteyenlere yetişemediklerini belirtti. “Özellikle istifadan sonra dönüşlere yetişmekte zorlanıyoruz. Arayan, temas kurmak isteyenleri cevapsız bırakmamak gibi bir gayret var ve o kadar yoğun bir talep var ki” dedi.

BİR PARTİ İLE AİDİYETİ OLANLARA TEKLİF GÖTÜRMEDİK

İsmi açıklanmayan siyasetçi, “Prensip olarak herhangi bir siyasi partiyle aidiyet duygusu, bağı devam edenlere teklif götürmedik ama temas etmek isteyenler olursa elbette onlarla da görüşülüyor” ifadelerini kullandı. Kurulacak partinin adının henüz belli olmadığını vurgulayarak, “Önemli olan adı değil işlevselliği” diye konuştu.

YILBAŞINDAN ÖNCE ETE KEMİĞE BÜRÜNECEK

Deneyimli siyasetçi yeni partinin yılbaşı gelmeden ete kemiğe bürünmesini istediklerini belirterek, “Tarih henüz belirlenmedi. Partinin kurucuları da netleşmedi. Şu aşamada kişilerin muvafakatı olmadan isim paylaşmamak prensiplerimiz arasında. Geniş bir havuz var, bunların bir kısmı aktif olarak içinde yer alır ama bir kısmı da birlikte politika üretmede katkı sunup sonra kendi işine devam etmek isteyebilir” ifadelerini kullandı.

Babacan’ın önceliği yargı bağımsızlığı ve Cumhurbaşkanlığı sistemi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder