25 Temmuz 2019 Perşembe

Kamu çalışanlarına yönelik anket çalışmasına fişleme tepkisi

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, AKP iktidarının kamu çalışanlarına yönelik düzenlediği anket ile kamuda yandaş olmayanları fişleyeceğine dikkat çekti.

BOLD – Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, AKP iktidarının kamuda anketlerle devlet memurlarını gözetlemeyi ve fişlemeyi gündemine aldığını söyledi. Balık, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından tüm kamu çalışanlarının yanıtlaması için düzenlenen anket çalışmasının kamuda yandaş olmayanları fişlemeye dönük olduğunu kaydetti.

E-DEVLET ÜZERİNDEN ANKET YAPILMAK İSTENİYOR

Balık yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından 5,3 milyon kamu çalışanına anket dayatmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “Adı anket ancak e-devlet şifresiyle girilmesi zorunlu olan bu hazırlık, muhalif kamu emekçilerini kapsam alanı çalışmasıdır. Bu anketteki sorulan sorulardan nereye varacağı çok rahat anlaşılmaktadır” dedi.

ANKET ÇARPIK ZİHNİYETİN ÜRÜNÜ

Ankette amirlerin, bilgi ve liyakatlı olup olmamasından, performansa dair sorular, ücretler, çalışma şartları gibi sorular sorulduğunu hatırlatan Balık, “Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin kamu çalışanlarına ayrıntılı sorular yöneltilmektedir. Bu anket sıkıntılı olduğu kadar çarpık bir zihniyetin dışa yansımasıdır. Tamamen muhalif kamu emekçilerini fişleme kapsamına dönük olduğu anlaşılmaktadır” dedi.

AMAÇ KAMUDA BÜYÜK TASFİYE

Anket çalışmasına katılım gönüllü olması gerekirken zorunlu tutulduğunu belirten Balık, “Katılımcıların anket doldurmasında isim ve kişisel verilerinin verilmesinin zorunlu olmaması gerekirken tam tersine eğitim düzeyi, istihdam türü, hangi kurumda çalışıldığı, deneyim, çalışma süresi gibi kişisel bilgileri ayrıntılı olarak verilmesi istenmektedir. AKP iktidarı anket sonuçlarından yararlanarak kamu emekçilerinin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu değiştirmeyi hedeflemekte ve kamuda büyük bir tasfiye yapmayı amaçlamaktadır” dedi.

“ANKETLERİ DOLDURMAYIN” ÇAĞRISI

Anket çalışmasının kamuda yaşam tarzına, görüş ve değer yargılarına, özel hayata, düşünce ve ifade özgürlüğü ile laik ve bilimsel tutumlara aykırı olması nedeniyle tüm kamu çalışanlarına bu anketi doldurmamasını tavsiye ettiklerini belirten Balık, “AKP iktidarının anket araştırmasıyla merak ettiği soruların cevabını tüm kamu emekçileri adına veriyoruz: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’yi ekonomik ve siyasi krize sürüklediği gibi tüm emekçileri AKP iktidarının ve politikalarının mağduru etmiştir” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder