26 Temmuz 2019 Cuma

Erdoğan’dan yeni oluşumlara karşı kongre hamlesi

Kabine ve parti yönetiminde değişime gitmesi beklenen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni oluşumlarına karşı teşkilatlarda da değişim için düğmeye bastı.

BOLD – Olağan kongre sürecini bir yıl öne çeken Erdoğan’ın, bir taraftan yerel seçimlerde başarısız olmuş teşkilatları değiştirirken, bir taraftanda da oluşacak küskünlüklerin önüne geçip, yeni oluşumlara kaymaları engellemeye çalıştığı belirtiliyor.

OLASI BİR ERKEN SEÇİME HAZIRLIK

Erdoğan’ın 7. Olağan Büyük Kongreyi sonbahara çekmesinde, olası bir erken seçim öncesi teşkilatları hazır tutma çabası olduğu da ifade ediliyor. Erdoğan, “Önce delege seçmen listelerini oluşturacak, ardından da belde, ilçe ve il kongreleriyle yola devam edeceğiz. Büyük kongre sürecimizin şimdiden partimize ve ülkemize hayırlı olmasını özellikle diliyorum” dedi.

AKP KONGRELERİ 3 YILDA BİR YAPILIYORDU

AKP, kurulduğu 2001 yılından beri yaptığı 6 olağan kongreyi 3 yılda bir yaptı. 6. Olağan Kongresisini 18 Ağustos 2018’de yapan AKP’nin, 7. Olağan Kongresini de Ağustos 2021 yılında yapması bekleniyordu. Belde, ilçe ve il kongre süreçleri ise büyük kongreden bir yıl önce başlatılıyordu. Cumhuriyet’in haberine göre, Erdoğan’ın, sonbaharda süreci başlatacaklarını açıklaması, en azından belde, ilçe ve il teşkilatlarının 1 yıl erken yenilemesi anlamına geliyor.

KÜSKÜNLERE YENİDEN GÖREV VERİLECEK

Erdoğan’ın, il başkanlarından partide görev yapmış küskünlerin gönüllerini almalarını söylemesi de stratejinin bir diğer ayağını oluşturuyor. Erdoğan bu söylemi ile küskünlere yeniden görev vereceğini ve yeni partiye kayışların önünü kesmeye çalışacağı mesajını veriyor. Öte yandan bir erken seçim durumunda da parti teşkilatını canlı ve hazır tutmayı hedefliyor.

TEŞKİLATLARA YENİ BİRİMLER EKLENECEK

Erdoğan ayrıca, teşkilatlardaki tıkanmaların önünü açmak için kadrolarını güçlendirmenin yanında geleneksel siyaset usullerine yeni yöntemler de ekleyeceklerini açıkladı. Gerekirse yeni birimler ihdas ederek teşkilatları siyaset yapım sürecinde daha aktif hale getireceklerinin mesajını verdi.

Yeni parti kuracak muhaliflerini tehdit etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder