24 Temmuz 2019 Çarşamba

Düzce’de vali ve kaymakam ihtiyaca rağmen İBB yardımını istemedi

Sel ve heyelan felaketinin ardından Düzce’de giden CHP heyetinin hazırladığı rapora göre valilik ve kaymakamlık ihtiyaca rağmen İBB’nin yardım teklifini reddetti.

BOLD – CHP’nin hazırladığı Düzce’nin Akçakoca ilçesinde 17 Temmuz’da meydana gelen sel ve heyelan felaketi ile ilgili rapor tamamlandı. İlçeye bağlı Esma Hanım köyünde 3 kişinin hayatını kaybettiği 4 kişinin de kayıp olduğu felakete ilişkin raporda ilginç bilgiler yer alıyor.

Cumhuriyet gazetesindeki habere göre raporda, AFAD ve Kızılay’ın Esma hanım köyündeki arama ve kurtarma çalışmaları yetersiz kalmasına rağmen Valilik ve Kaymakamlık İBB’den gelen yardım teklifini ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle geri çevirdi.

SU FAHİŞ FİYATTAN SATILIYOR

Raporda ayrıca şu hususlara değinildi:

Gıda ve su ihtiyaçları yeterince karşılanmadığı için özellikle Akçakoca merkezinde fahiş fiyattan su ve gıda ürünlerinin satılıyor.

İhtiyaçların karşılanabilmesi için raporda bölgenin bir an önce “afet bölgesi” ilan edilmesi gerektiği belirtilirken acil tespit ve tahliye çalışması yürütülmeli, taşınır ve taşınmaz malları zarar gören, hayvanları yaşamını yitiren yurttaşların zararları kamu tarafından tazmin edilmeli de denildi.

KAÇAK YAPILAŞMA VAR

Raporda bölgede kaçak yapılaşmanın yoğun olduğu ve bu yapılara elektrik ve su verilerek adeta teşvik edildiği de yer alıyor. İnceleme için Düzce’ye giden CHP heyetindeki Gülizar Biçer Karaca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla afetin göz göre göre geldiğini söyleyerek çözüm önerilerini sıraladı. ”Düzce derhal Afet Bölgesi ilan edilmeli ve çarpık kentleşmeye yol açan imar izinleri verme politikalarından vazgeçilmeli; mevcut çalışmalar durdurulmalı” dedi.

Amazon’da yaşayan Awa kabilesi üyeleri 519 yıl sonra ilk kez görüldü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder