26 Temmuz 2019 Cuma

Askerler ölümüne koşturuluyor ölüme zorlanıyor

Sırtında üç kum torbasıyla 45 derece sıcakta koşturulan Mehmetçik hastanelik oldu. Aynı yerde bir uzman çavuş 42 derecede kilometrelerce koşturulurken ölmüştü.

BOLD – Şanlıurfa’da askerlere ölümüne eğitim yaptırılmasıyla ilgili peş peşe haberler geliyor. Geçtiğimiz ay bir uzman çavuş 42 derece sıcakta tam teçhizatlı olarak ana eğitimin ardından 5 kilometre koşuya zorlandıktan sonra hayatını kaybetmişti.

SURİYE’DEN DÖNEN ASKERE EĞİTİM!

Bugün ise Twitter’a yeni bir video düştü. Videoda sırtına üç kum torbası bağlanan asker, 45 derece sıcakta koşturulurken baygın görülüyor. İddiaya göre Suriye’den dönen askerlere yoğun eğitim verildiği ve bu kapsamda kum torbalarıyla koşturuldukları belirtiliyor.

UZMAN ÇAVUŞ HAYATINI KAYBETTİ

Sakarya 7’nci Komando Tugayı’ndan görevle Urfa 20’nci Zırhlı Tank Tugayı’na gelen askerlerden Uzman Çavuş Mehmet Dursun ve Uzman Çavuş Volkan Şevik, 42 derece sıcakta ağır eğitime tabi tutuldu.

Dursun bayılıp düşerken kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Volkan Şevik ise bilinci kapalı biçimde yoğun bakıma kaldırıldı.

Ağır eğitim sonrası hayatını kaybeden Mehmet Dursun

“MESLEK ATMA” TEHDİDİ

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, askerlerin rutin spordan sonra aşırı derece sıcakta tam teçhizatlı koşuya zorlandığını, 5 kilometrelik parkuru tamamlamayan askerin meslekten atılmakla tehdit edildiğini söyledi.

Askerlerin sözleşme ile çalıştığını söyleyen Tilkici, “Bu sıcakta, elbiseleri, silah teçhizatları, kafalarında çelik kaskları ile kimi zorlasanız aynı sonuç yaşanır. Tabur komutanı bu çocukları sözleşmelerini fesih etmekle tehdit etmiş” dedi.

“Oğlum halkın üzerine kurşun sıkmayınca komutanı ayağından vurdu”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder