26 Temmuz 2019 Cuma

“AKP yerel seçimlerde halkın verdiği mesajdan ders almadı”

HDP’nin tutuklu Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, iktidarın 31 Mart ve 23 Haziran’da halkın verdiği mesajdan ders almadığını belirtti. Birlikte seçim kazananların demokrasiyi de birlikte kazanması gerektiğini söyledi.

BOLD – Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı ve hakkında hazırlanan 7 ayrı fezlekenin birleştirilmesiyle oluşturulan 14’ncü duruşması Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi Sincan Kampüsünde görülmeye başlandı. Yüksekdağ duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılıyor.

BİZİ TASFİYE ETMEK İSTEYENLERİN SİYASETİ TASFİYE OLDU

Yüksekdağ, siyasi iktidarın anti demokratik uygulamaları sonucunda ve var olan hukuk kurallarının hiçe sayılmasıyla tutuklandıklarını anlattı. İktidarın HDP’lileri tutuklayarak tasfiye etmeye çalıştığını dile getiren Yüksekdağ, “ Geride bıraktığımız bu sürede bizler tasfiye olmadık. Bizleri tasfiye etmeye çalışanların siyaseti tasfiye oldu. Bizleri halktan koparmaya çalışanlar halktan koptu” dedi.

İKTİDAR VE ORTAKLARI ÇÖZÜLME SÜRECİNDE

Siyasi iktidar ve ortaklarının çok hızlı bir çözülme süreci içinde olduğunu aktaran Yüksekdağ, “Bizleri hapsettikleri duvarlar, onların gelip tosladığı duvarlar oldu. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde bu gerçeği açık açık gördük. Türkiye halkları birlikte kazanmayı öğrendi. 31 Mart ve 23 Haziran tarihleri halkın yazdığı bir tarihtir. ‘Nasıl kazanılır’ın tarihini yazmıştır. Maalesef iktidar mekanizmaları toplumun verdiği bu mesajdan ders almamaktadır” ifadelerini kullandı.

AYNI BAŞARI DEMOKRASİ İÇİN GÖSTERİLMELİ

Yüksekdağ şunları söyledi:

“Bu iktidarın politikalarının karşısında rüzgar ne denli kuvvetli eserse essin o rüzgara karşı yürümenin duruşudur bu halkın duruşu. Demokrasi sınavını geçerek, faşizmden geçerek daha dirayetli yürüme noktasına geldi halkımız. Biz bu seçimleri birlikte kazandık. Şimdi de demokrasiyi birlikte kazanmanın zamanıdır. Aynı başarıyı, demokrasiyi kazanmak için göstermeliyiz.”

HDP yeni dönem yol haritasını belirledi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder