26 Temmuz 2019 Cuma

AKP’de revizyon sonbahara kaldı, şimdi kızgın demiri soğutma dönemi!

Kabine ve MYK’da revizyon tartışmaları yapılan AKP’de değişimin sonbahara kalabileceği konuşuluyor. Parti kulislerinde revizyona kadar geçecek süre ‘kızgın demiri soğutma dönemi’ olarak yorumlanıyor.

BOLD- Yerel seçim yenilgisinin ardından, kabine ve parti kurullarında yapılması beklenen değişim geciktikçe, parti içindeki beklentiler de güncellendi. Erdoğan’ın tatilinin ardından değişim için düğmeye basması beklenirken, şimdilerde bu değişimin ertelendiği konuşuluyor.

DEĞİŞİM İÇİN SAKİN BİR SİYASİ ORTAM BEKLENİYOR

Parti içerisinde, seçim sonuçlarının ardından yaşanan travmanın yapılan toplantılarda bir ölçüde rehabiliten edildiği düşüncesi hakim. Parti içerisinde bu dönemin kızgın demiri soğutma dönemi olduğu, yapılacak bir değişiklik için sakin bir siyasi ortama ihtiyaç olduğu ifade ediliyor. Ekonomideki gelişmelerin de değerlendirilip bunun üzerine bir karar alınacağı, bu nedenle değişimin sonbaharda olacağı dile getiriliyor. Öte yandan bazı partililer Erdoğan’ın yapacağı bir sürprize de hazır olunması gerektiği görüşünde.

ALBAYRAK BİLMECESİ ÇÖZÜLEBİLMİŞ DEĞİL

Ekonomideki kötü gidişin sorumlusu olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın durumu netleşmiş değil. AKP içerisinde de Albayrak’ın gitmesi gerektiğini düşünenler ağırlıkta. En azından başka bakanlığa geçmesi gerektiği yüksek sesle dile getiriliyordu. Ancak son günlerde ekonomide son verilerin olumlu bir gidişata işaret ettiğine dikkat çekilerek kalabileceği konuşuluyor.

GÜL, SOYLU VE ÇAVUŞOĞLU’DA KALIYOR

Kabine’de kalacak Bakanlar arasında Albayrak’ın yanı sıra Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adı geçiyor. AKP’de en çok eleştirilen Bakanlar arasında “piyasadan gelen bakanlar” olarak nitelendirilen Tarım, Ticaret, Sağlık ve Kültür-Turizm Bakanları bulunuyor. Kulislerde sektörden gelen bakanların değiştirilebileceği, Meclis’ten 5 kadar milletvekilinin Bakan yapılabileceği konuşuluyor.

YILDIRIM, PARTİ İLE KABİNE ARASINDA KÖPRÜ OLACAK

Bu arada milletvekillerinin bakanlara ulaşamaması sorununun da Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı yapılarak çözülmesinin hedeflendiği belirtiliyor. Parti yöneticileri Yıldırım’ın bu görevi üstlenmesinin milletvekilleri ve parti yönetiminin Cumhurbaşkanlığı ile bağını güçlendireceğini ifade ediyor.

Erdoğan milletvekilleri ve ailelerini 24 saat takip ettiriyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder