23 Temmuz 2019 Salı

Türkiye, sahte ürünler cenneti oldu

Türkiye, artan fiyatlar nedeniyle sahte ürün cenneti haline geldi. Son günlerde sahte alkol tüketimi ölümlere yol açarken, şimdi de gıda güvenliğini tehlikeye sokacak sahte gübre ortaya çıkarıldı.

BOLD – Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir gübre şirketine yapılan incelemede sahte gübre üretiminde kullanılan üç gübre markasına ait boş çuvallar tespit edildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Söz konusu gübre üreticilerinin markaları kullanılarak, içeriği ne olduğu belli olmayan ve toprak sağlığını tehlikeye atabilecek çeşitli maddeler bu çuvallara konularak çiftçiye satılacağına dikkat çekildi. Kadirli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili olarak tutanak tutarak söz konusu firma aleyhine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TAKİP SİSTEMİ İLE GÜBRE ALINMALI

Gübrenin teröristler tarafından terör olaylarında kullanılmasının önüne geçmek için geliştirilen gübre takip sistemi, sahte gübrenin tespitinde de büyük kolaylık sağlıyor. Sahte gübre üreticileri, bilinen gübre firmalarının çuvallarını kullansa da gübre takip sistemi sayesinde içindeki ürünün sahte mi yoksa gerçek üretim mi olduğu tespit edilebiliyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder