18 Temmuz 2019 Perşembe

Ahmet Çakar’dan büyük iddia: Geçen sezon şaibelidir

Eski FIFA kokartlı hakemlerden Ahmet Çakar MHK’nın Bülent Yıldırım ile Serkan Çınar’a düdük astırmasını değerlendirdi. Tecrübeli isem bu durumun geçen yılın şaibeli olduğu anlamına geldiğini söyledi.

BOLD – Süper Lig’de geçen sezon şampiyonluk yarışı son haftaya kadar devam etmişti. Bülent Yıldırım 31. hafta Galatasaray-Beşiktaş, Serkan Çınar’da 32. hafta Rize-Galatasaray maçlarını yönetmişti. Galatasaray bu iki maçı kazanmasına karşın hakem hataları karşılaşmaya damga vurmuştu. Ahmet Çakar’ın konuşla ilgili görüşleri şöyle:

SERKAN ÇINAR RİZE MAÇINDA MASUM OLMAYAN HATALAR YAPTI

MHK’nin Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar’ı kadro dışı bırakması bir anlamda geçen senenin şaibeli olduğunun resmen beyanıdır. Tamam kabul ediyorum. Özellikle Serkan Çınar bana göre Rizespor-Galatasaray maçında çok ciddi masum olmayan yanlışlar yaptı.

Bülent Yıldırım’ı ise Galatasaray-Beşiktaş derbisinde beğenmedim ama öylesine kariyeri olan hakemi yok etmek doğru değil. Bu karar istikbalde Galatasaray’ın aleyhine bir durumdur. Aslında MHK iki hakemin kafasını kopararak şu mesajı verdi: “Geçen yılki şampiyonluk şaibelidir, ey hakemler bu sene düzgün davranın.” Ama madalyonun bir de öbür yüzü var. Karar hakemler tarafından şöyle de algılanabilir; “Önümüzdeki yıl Galatasaray lehine hata yapan hakemi tasfiye ederim.

HER İKİ HAKEMDE LİSTEDE KALMALIYDI

Şahsi görüşüm şöyle yapılmalıydı; her iki hakem de listede kalıp, özellikle Serkan Çınar’a maç verilmezdi. Ama Bülent Yıldırım gibi Türk futbolunun çok önemli yüklerini taşımış bir hakemin birden tasfiye edilmesi doğru değil. O da listede kalıp zaman zaman maçlar verilerek kamuoyu önüne atılmayabilirdi.

YENİ MHK ZARARLI BİR MHK’DIR

Yeni MHK’nin başarılı olma şansı yok. Yeni MHK torpille kurulmuş, araya adamlar koyarak koltuklar kapılmış, hakemlikten hiç anlamayan eski futbolcu Zekeriya Alp’in egolarıyla kurulmuş manasız ve zararlı bir MHK’dir. Haftalar ilerledikçe göreceksiniz bu MHK sokağa çıkamayacak. Zekeriya Alp, koltuk uğruna tuhaf adamları listesine aldı. Bu adamlarla Türk hakemliğinde arpa boyu yol ilerlenemez.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder