19 Temmuz 2019 Cuma

Trabzon’da linç edilen Iraklı Kürt turistler sınır dışı edildi

Trabzon Çaykara’da Uzungöl manzarasının önünde fotoğraf çektiren Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden gelen 9 turist, taktıkları ‘Kürdistan’ yazılı atkılar nedeniyle linç girişimine uğradı.

BOLD – Kuzey Irak’tan Uzungöl’e giden 50 kişilik Iraklı turist kafilesinden 9 kişi, üzerinde Kürdistan yazılı atkı ile fotoğraf çekinmek istedi. Bu sırada birkaç Trabzonlu, ‘Kürdistan’ atkısını turistlerin elinden alarak tepki göstermeye başladı. Çevredeki bazı kişilerin de kışkırtmaları sonucu turistlere saldırı başladı. Linç girişimi polisin müdahalesiyle son buldu.

Çaykara Cumhuriyet Savcılığı, 9 Iraklı turist hakkında inceleme başlattı. Gözaltına alınan dokuz turist, daha sonra sınır dışı edildi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili Twitter hesabından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Kuzey Irak’tan gezi amacıyla, ilimiz Çaykara/Uzungöl Mahallesine gelen gruptan 9 kişinin ‘Kürdistan’ yazılı atkı ile fotoğraf çekinmeleri nedeniyle çıkan olayla ilgili soruşturma başlatılmış olup, ifadeleri alınan şahıslar sınır dışı edilmek üzere ilgili birimlere teslim edilmiştir” denildi.

“Tayyip Erdoğan ile Binali Yıldırım’a sorun; Kürdistan var mı yok mu?”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder