16 Temmuz 2019 Salı

Kaçırılan 6 kişi hakkında skandal ifade: Yakalandıklarında gözaltına alınacaklar

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, kaçırılarak kaybedilen 6 kişinin aranan şahıslar olduğunu ve yakalandıklarında gözaltına alınacaklarını ifade etti. İşkence iddialarını değerlendiren Çavuşoğlu, raporlara rağmen bunun algı operasyonu olduğunu savundu.

BOLD – Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda işkence ve kaçırılmalarla olayları ilgili bir konuşma yapan AKP’li Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, söz konusu olayların hepsinin algı operasyonu olduğunu öne sürdü.

KAÇIRILAN 6 KİŞİNİN NEREDE OLDUKLARININ CEVABI YOK

Silahlı istihbarat birimleri tarafından siyah transportlarla kaçırıldığı ifade edilen Gökhan Türkmen, Yasin Ugan, Özgür Kaya, Erkan Irmak, Mustafa Yılmaz ve Salim Zeybek’in durumu hakkında İçişleri Bakanlığı’nın komisyona brifing verdiğini belirten Çavuşoğlu, “Yaklaşık üç saat süren bu brifingde bir saatlik bir sunum gerçekleşti. Şunu ifade etmek istiyorum ki bizim açımızdan Komisyonun bilgilendirilmesi esnasında vuzuha muhtaç hiçbir konu kalmamıştır. 6 kayıp meselesi, İçişleri Bakan Yardımcımızın ifadesiyle bu kişiler zaten çeşitli suçlardan dolayı aranan şahıslardır, yakalandıklarında gözaltına alınacaklar ve haklarında işlem yapılacak kişilerdir” dedi.

BARONUN RAPORUNA RAĞMEN “İŞKENCE YOK” DEDİ

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü’nde Dışişleri Bakanlığı eski çalışanı 105 kişi hakkında yapılan gözaltı işlemlerinde işkence yapıldığı, Ankara Barosu’nun hazırladığı raporla ortaya çıkmıştı. Ankara Emniyet’indeki insan hakları ihalleri ile ilgili de açıklama yapan Çavuşoğlu, söz konusu işkence ve kötü muamelenin olmadığını savundu. Kişilerin kendilerine zarar vererek işkence gördüklerini ispatlamaya çalıştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, bunların hepsinin algı operasyonu olduğunu iddia etti.

AB Türkiye Delegasyonu, kaçırılan 6 kişinin aileleri ile görüştü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder