19 Temmuz 2019 Cuma

Giresun E Tipi Cezaevinde Tutukluların Anayasal Hakları Gasp Edildi

“Çadır Cumhuriyeti”ne dönüşen ülkemizde adına “Demokrasi” denilen ve kırıntısı var dedirtecek tek alan olan seçimlerin, siyasi iktidarın elinde oyuncak haline geldiği tüm dünyanın gündeminde yer aldı.

Ülkemizde gerçekleşen son 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde kural tanımamazlık had safhaya ulaştı. Bu kanun ve kural tanımazlığın yaşandığı yerlerden biri de Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi oldu.

HDP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi’de yaşanan hukuksuzlukları kamuoyu ile paylaştı.

Gergerlioğlu Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan 350 kişiden sadece 80 kişiye oy kullandırıldığını, isimleri listede oldukları halde diğer tutuklulara oy kullandırılmadığını duyurdu.

Oy kullanmanın anayasal bir hak olduğu belirtilirken, cezaevi yönetimi tarafından keyfi olarak bu haktan tutukluların mahrum edildikleri ifade ediliyor.

En kıymetli varlıkları olan özgürlükleri ellerinden alınan bu insanlardan, en tabii Anayasal hakları bilerek ellerinden alınıyor.

https://t.co/RKQz1nk9hQ

https://twitter.com/magduriyettr1/status/1112290935533125632…



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/07/20/giresun-e-tipi-cezaevinde-tutuklularin-anayasal-haklari-gasp-edildi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder