18 Temmuz 2019 Perşembe

Çağlayan’da Kaftancıoğlu’na büyük destek

İstanbullular 7 yıl önceki paylaşımları yüzünden bugün ikinci kez hakim karşısına çıkacak CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu Çağlayan’da yalnız bırakmadı.

BOLD – Sosyal medya hesabından 7 yıl önce yaptığı paylaşımları nedeniyle 17 yıl hapis cezası ile yargılanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu bugün tekrar hakim karşısına çıkacak. Kaftancıoğlu’na destek amacıyla sivil toplum kuruluşları üyeleri ve CHP’li yüzlerce kişi ellerinde pankartlarla duruşmanın yapılacağı Çağlayan adliyesine geldi.

ERKEK: ‘İSTANBUL’UN İNTİKAMI’

Avukat olan ve ikinci kez hakim karşısına çıkacak Kaftancıoğlu’nu duruşma günü yalnız bırakmayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek soruşturmanın zamanlamasına dikkat çekerek “İktidar İstanbul’u kaybettiği için adeta intikam alıyor” dedi.

İMAMOĞLU’DAN DESTEK MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da CHP’nin İstanbul zaferinde büyük emeği geçen Kaftancıoğlu için sosyal medyadan destek mesajı yayınladı. İmamoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı, ”Canan Kaftancıoğlu hem benim hem milyonlarca partilimizin güvenilir yol arkadaşı. İyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir doktor ve iyi bir dost. Ülke ve millet sevgisine de şahsen tanığım. Bugün, adalet duygusunun yara almayacağı bir sonuçla, Çağlayan’dan ayrılması en büyük temennim.”

ÜNLÜ İSİMLER DE DESTEK VERDİ

Siyaset ve sanat dünyasının tanınmış isimleri de Kaftancıoğlu’na destek verdi. Mardin Belediye Başkanı HDP’li Ahmet Türk Kaftancıoğlu için şu ifadeleri kullandı: “Canan Kaftancıoğlu, demokrasiye inanan, demokratik gelecek için mücadele eden, özgürlükleri savunan değerli bir şahsiyettir. Bugün hedef haline getirilmiştir. Herkes bilsin ki biz demokrasi mücadelesi verenlerin yanındayız.”

Akın Birdal’ın yanı sıra sanatçılar Levent Üzümcü, İlyas Salman ve Füsun Demirel de hakim karşısına çıkacak Kaftancıoğlu için destek paylaşımları yaptı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder