16 Temmuz 2019 Salı

Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın’a ‘tuhaf’ gözaltı

Hükümete muhalif tutumuyla bilinen tiyatrocu yazar Orhan Aydın İzmir’de gözaltına alındı. Polislerin Aydın, bir mekanda otururken gelip gözaltı işlemi yaptıkları öğrenildi.

BOLD- Tiyatro oyuncusu, haber portalı soL’un yazarlarından Orhan Aydın, Uluslararası Urla Toprak Sahne Tiyatro Festivali için gittiği İzmir’in Urla ilçesinde gözaltına alındı. sOL’un haberine göre Gaziosmanpaşa Savcılığı’nca açılan bir hakaret davası yüzünden Orhan Aydın’ın hakkında gıyabi tutuklama kararı olduğu öğrenildi.

ORHAN AYDIN: BÖYLESİ TUHAF

Orhan Aydın Urla’da kaldığı otelin karşısında bir mekanda otururken gözaltına alındığı belirtildi. sOL’un ulaştığı Aydın’ın suçlamanın büyük ihtimalle Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması olduğunu söylediği öğrenildi. Aydın ayrıca “Gaziosmanpaşa Savcılığının verdiği, haberimiz olmadığı bir dosyaya gıyabi tutuklama kararı var. Hastaneye gittim, sağlık raporu aldım. Memur arkadaşlar otele getirdiler, buradan karakola gideceğiz. Karakolda sabahlayacağım gibi gözüküyor. Bunlara alıştık ama böylesi tuhaf!” dedi.
Orhan Aydın gözaltına alınmasını sosyal medya hesabından takipçileriyle de paylaştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder