19 Temmuz 2019 Cuma

Kabine ve MYK’da değişiklik yolda

AKP kulislerine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine ve Merkez Yürütme Kurulu’nda kısmi değişim yapacak. Süleyman Soylu ve Berat Albayrak’ın durumu ise tartışma konusu.

BOLD – İstanbul yenilgisinin ardından partisinin ilgili kurulları ve milletvekilleri ile değerlendirme toplantıları yapan Erdoğan’ın, kabinede ve MYK’da köklü değil kısmi değişiklik yapma kararı aldığı, kararın Temmuz ayı sonuna kadar hayata geçirilmesinin beklendiği öğrenildi.

BAZI VEKİLLERİN BAKAN YAPILMASI GÜNDEMDE

Erdoğan’ın yaptığı toplantılarda en çok şikayet edilen konuların başında bakanlara ulaşmakta güçlük çekilmesi geldi. Milletvekilleri bunun nedenini atanmış bakanların siyasetçi olmamasına bağlarken, çözüm olarak AKP grubundan bazı milletvekillerinin bakanlık koltuğuna oturabileceği belirtiliyor.

ALBAYRAK VE SOYLU BİLMECESİ

Parti kulislerinde en çok tartışılan konu ise damat Berat Albayrak ile Süleyman Soylu’nun koltuklarını koruyup koruyamayacakları. AKP teşkilatı bu iki bakanının görevlerinde kalmaları durumunda yapılanın değişim olmayacağı görüşü hakim. Özellikle ekonomik krizin derinleşmemesi için Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın değiştirilmesi gerektiği konuşuluyor. Albayrak’ın yerine -kabul etmemesine rağmen- Mehmet Şimşek’in isminin gündemde olduğu belirtiliyor.

SOYLU KOLTUĞUNU KAYBEDEBİLİR

Her ne kadar partisinin düşünce ve görüşleri dışında bir söylemde bulunmadığını iddia etse de, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerel seçim yenilgisinden sorumlu tutuluyor. Özellikle parti liderleri ile girdiği polemikler nedeniyle AKP içerisinde de Soylu’ya karşı bir antipati oluştuğu belirtiliyor. Yeni dönemde daha uzlaşmacı bir siyaset izleme eğiliminde olan Erdoğan’ın Soylu’yu bakanlıktan alıp Cumhurbaşkanlığında bir göreve atayabileceği konuşuluyor.

“Damadı al dedik, Merkez Bankası Başkanı’nı görevden aldı”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder