18 Temmuz 2019 Perşembe

“Toplum yargı reformu bekliyor, iktidar günü kurtarma derdinde”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Türkiye’deki bütün kesimlerin bir yargı reformu beklediğini belirtti. Meclisin bu konuda inisiyatif alamamasını eleştirdi. “İktidar günü kurtarma derdinde” dedi.

BOLD – TBMM’nde basın mensupları ile bir araya gelen Sezai Temelli, Erdoğan tarafından ortaya konulan Yargı Reformu Strateji Belgesi konusunda Meclisin işlevsiz bırakılmasını eleştirdi. Meclisteki bütün partilerin bu konuda bir araya gelip çalışma yapması gerektiğini vurguladı.

KUTUPLAŞMA SİYASETİ MECLİSE DE SİRAYET ETMİŞ

Temelli, şunları dile getirdi: “Türkiye’nin en önemli sorunu Yargıysa eğer bu konuda inisiyatif Mecliste olmalıydı. Fakat Meclis bu konuda adım atamıyor. Kutuplaşmış bir siyaset Meclisin içine de sirayet etmiş durumda. Bir tarafta Cumhur bloku bir tarafta Millet İttifakı dolayısıyla biz yargı reformu olsun, anayasa olsun diğer konularda olsun, Meclis kürsüsüne taşıdığımız şeyler duymazlıktan, görmezden geliniyor.”

ÇIKAN YASALAR HİÇBİR KRONİK SORUNU ÇÖZMÜYOR

Türkiye toplumunun, bütün kesimlerin yargı reformunu beklediğini dile getiren Temelli, “Diğer gelip geçen yasalara baktığımızda Türkiye’nin hiçbir kronik sorununa çözüm getirmiyor, hiçbir yapısal meselesine çözüm üretmiyor. Hatta bu gün itibariyle Meclis’te tartışılan kanuna baktığımızda hükümetin iktidarın gününü kurtarmaya yönelik yasalar geliyor. Bu yasalar bu gün hükümetin gününü kurtarabilir ama Türkiye’nin geleceğini ciddi anlamda riske atacak yasalar” ifadelerini kullandı.

BİZİM YENİ BİR ANAYASAYA İHTİYACIMIZ VAR

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin birinci yılında sürdürülemez hale geldiğini anlatan Temelli, “Bunu AKP’de kabul ediyor. Bizim bir anayasaya ihtiyacımız var. Bu başarılmalıdır. Yoksa mevcut yapının MR’ını çekerek, mevcut yapı üzerine tıbbi alandan çözümler arayarak bir şey üretmeniz mümkün değil. İktidar cephesinden gelen revizyon konusundaki tartışmaları samimi görmüyorum” dedi.

YENİ PARTİ HDP’NİN STRATEJİSİNİN ÜRÜNÜ

Temelli, HDP’nin yerel seçim stratejisi olmasa bugün yeni partiler de dahil birçok konunun tartışılmayacağını anlattı. İktidarın da muhalefetin de bundan sonra yeni duruma göre kendilerini gözden geçireceğini söyledi. Öcalan mektubuna da değinen Temelli, mektup sonrası İstanbul’da İmamoğlu’na giden Kürt oylardında artış olduğunu belirtti. Özellikle Selahattin Demirtaş ile Abdullah Öcalan arasında tartışma olduğuna dair söylemleri duydukça eğlendiklerini dile getirdi.

Temelli ayrıca S-400 ve Merkez Bankası Başkanının görevden alınması konusunda da hükümeti eleştirdi.

“Cezaevlerindeki kadınlar işkenceye maruz bırakılıyor”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder