19 Temmuz 2019 Cuma

Galatasaray’ın Radamel Falcao transferi için 8.5 milyon euro’luk engel

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan Galatasaray, forvet hattını güçlendirmek için çalışmalar yapıyor. Monaco’nun golcüsü Falcao haberleri Sarı-Kırmızılı taraftarları coşturdu. En büyük sıkıntı ise Monaco’dan aldığı 8.5 milyon euro’luk maaş.

BOLD – Teknik Direktör Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi için kadro kalitesini yükseltmek istiyor. Forvet hattında Mbaye Diagne’yi yeterli görmeyen tecrübeli çalıştırıcı Radamel Falcao’nun transferi konusunda oldukça istekli. Bu konuda yönetimi de fikrini açıklayan Terim imkanlar dairesinde golcü oyuncuyu takımında görmek istiyor. Ancak oyuncunun Monoca’dan aldığı 8.5 milyon euro’luk maaş transferin önündeki en büyük engel.

TARAFTAR FALCAO İSMİNİ DUYUNCA HEYECAN YAPTI

Terim’in onayı sonrası gündeme gelen Radamel Falcao ismi Sarı-Kırmızılı camiada da heyecan yarattı. Falcao haberlerinin gündeme düşmesiyle birlikte Galatasaray taraftarları sosyal medya ve goole üzerinden golcü oyuncuyu taramaya başladı. 33 yaşındaki yıldız için Google aramaları tavan yaptı. Taraftarın büyük bir kısmı bu transfere onay verirken yönetimin nasıl bir taktik izleyerek golcü oyuncuyu alacağı isi şimdilik belirsiz.

FALCAO’NUN GELİŞİ DİAGNE’NİN SATIŞINA DA BAĞLI

Kolombiyalı oyuncunun Galatasaray’a gelmesi taraftarın heyecanlandığı kadar kolay görünmüyor. Galatasaray’ın öncelikle golcü oyuncu için kaynak oluşturması gerekiyor. Ya oyuncu satacak ya da sponsor şeklinde bir çözüm bulacak. FFP kurallarını kesinlikle çiğnemek istemeyen yönetim bu konuda öncelikli olarak Diagne’nin satışına bel bağlamış durumda. Oyuncunun gitmek istemediğini söylemesine rağmen, istenilen rakam bulunursa yönetim Diagne’yi gözden çıkararak Falcao için hamle yapabilecek.

FALCAO: BANA OLAN İLGİYİ BİLİYORUM

Radamel Falcao Kolombiya basınına transferi ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Galatasaray ve Porto gibi kulüplerin kendisiyle ilgilendiğine dair çıkan haberleri değerlendiren 33 yaşındaki oyuncu, “Çıkan haberleri duydum. Bazı kulüplerin bana olan ilgisini biliyorum. Bazı yakınlaşmalar da oldu. Ancak daha fazla bir şey söyleyemem. Monaco ile bir yıl daha sözleşmem var. Bu dikkatli bir şekilde ele alınması gereken bir konu. Neler olacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

8.5 MİLYON EURO’LUK MAAŞ SIKINTISI

Radamel Falcao ile ilgili en büyük sıkıntılardan birisi de Monaco’dan aldığı yıllık ücret. 8.5 milyon euro’ya oynayan Kolombiyalı yıldızın bu maaşını Galatasaray’ın karşılaması oldukça zor. Aslan bunun için bir formül bulmaya çalışıyor. Bir yıllık kiralama sonrası oyuncunun serbest kalması sonrası iki yıllık yeni bir sözleşme yapılarak ikna edilmesi gündemde. Falcao’ya ödenecek maaş konusunda ise yıllık ücretinin yarısının Monaco tarafından ödenmesi de gündemde. Porto kulübü de Falcao’yu kiralamak istiyor. Ancak yıllık ücretin yarısını Fransız kulübünün ödemesi yönünde bir teklif sunuyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder