19 Temmuz 2019 Cuma

Ereğli Cezaevinde Çocuklar Korkudan Konuşamaz Oldu

Konya Ereğli Cezaevi’nde geçtiğimiz günlerde akılalmaz uygulamalar yaşandığı öğrenildi. Kadın tutukluların kaldığı koğuşlar keyfi olarak defalarca arandı.

Ereğli Kadın Cezaevi hukuksuz uygulamalar ile sürekli gündeme gelen bir cezaevi. Daha öncesinde hasta tutukluların sağlık şartları, yetersiz besin ve su verilmesi ile defalarca Adalet Bakanlığı’na şikayet konusu olan cezaevinde son günlerde koğuşlarda yapılan usulsüz ve keyfi aramalar ile baskılar gündem olmaya başladı.

Kadın tutukluların kaldığı koğuşlarda cezaevi görevlilerinin çocukların gözü önünde tutuklulara fiziksel ve psikolojik baskı yaptıkları, bu baskılar sonucu bazı çocukların korkudan psikolojilerin bozulduğu ve korkmaya başladıkları gelen bilgiler arasında. Ayrıca yapılan bu usulsüz aramalar da kantinden alınan ürünlere bile yasak denilerek el konulduğu, bu usulsüz aramalara tepki gösteren bazı tutukluların sinir krizi geçirip hastaneye kaldırıldığı da diğer bilgiler arasında.

Tutuklu yakınları sadece görüş günlerinde öğrendikleri bu skandalın bir an önce son bulması için Adalet Bakanlığ’ına dilekçe ile başvuruda bulunduklarını belirtti.

15 Temmuz’dan sonra cezaevlerinde artan bu psikolojik baskının son bulması adına

tutuklu yakınları mecliste muhatap bulamadıklarından yakınıyorlar. Milletvekillerinin kendilerini dinlemediği, kendilerini muhatap alan ve dertlerini dinleyen vekillerin ise verdiği soru önergelerinin yetkililerce cevaplanmadığını dile getiriyorlar.

https://t.co/2Ae95gi5q7

https://twitter.com/magduriyetlertr/status/11108381606935756…



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/07/20/eregli-cezaevinde-cocuklar-korkudan-konusamaz-oldu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder