20 Temmuz 2019 Cumartesi

Erhan Çelik’in gözaltına alınmasını Süleyman Soylu engellemiş!

Rus Büyükelçi Karlov cinayeti görüntülerinin TRT’de yayımlanmasına ilişkin, dönemin TRT Haber sunucusu Erhan Çelik’in evine giden polislerin, İçişleri Bakanı Soylu’nun telefonu üzerine geri çekildiği ortaya çıktı.

BOLD- Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, 19 Aralık 2016’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bir sergi sırasında polis Mehmet Mert Altıntaş tarafından vurulmasına ilişkin görüntülerin aynı akşam TRT 1 Haber’de sansürsüz yayımlanmıştı. Görüntülerin yayınlanması da hizmet hareketi ile ilişkilendirilmek istenmiş ve TRT çalışanlarına operasyon yapılmıştı.

OPERASYON SİYASİ MÜDAHALE İLE YARIDA KESİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada TRT çalışanlarına yönelik 17 Temmuz’da operasyon yapılmıştı. Kameraman ve montajcıların dahi gözaltına alındığı operasyonun Emniyet’e gelen “siyasi müdahaleyle” yarıda kesildiği ortaya çıktı.

POLİSLER ÇELİK’İN EVİNDE İKEN TELEFON GELDİ

Cumhuriyet’in haberine göre, polis hakkında savcılığın gözaltı kararı çıkardığı dönemin TRT Haber sunucusu Erhan Çelik’in evine gitti. Polislerin arama ve gözaltı işlemine başlayacakları sırada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Emniyet’i arayarak gözaltını durdurdu ve polisin geri çekilmesini istedi.

SAVCI İVEDİ YAZI İLE OPERASYONU DURDURDU

Bakan müdahalesinin ardından soruşturma savcısı Adem Akıncı’nın da, Erhan Çelik ve operasyonla ilgili Emniyet’e çok ivedi yazı göndererek, bu aşamadan sonra herhangi bir işlem yapılmamasını istedi. Erhan Çelik’in de arasında bulunduğu 4 kişiye bu nedenle gözaltı işlemi yapılmazken, kameraman ve montajcının arasında olduğu alt düzeydeki 6 çalışan bir gece gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakıldı.

EVDE YOK DİYE TUTANAK TUTUP ÇIKIN

Edinilen bilgiye göre, TEM polisleri, 17 Temmuz’da Erhan Çelik’in İstanbul’daki evine gitti. Polisler içeri girdiği sırada Ankara Emniyeti’nden telefon geldi. Ankara Emniyeti’nde görevli üst düzey polis şefi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aradığını, operasyonu durdurmalarını ve gözaltı işlemini yapmamalarını söylediğini iletti. Görevli polisler ise “Eve girdik, operasyonu tamamlamadan çıkamayız” yanıtını verince, karşıdaki Emniyetçi “o zaman tutanak tutun çıkın” dedi. Polisler, Çelik’in evde olmadığına ilişkin tutanak tutup buradan ayrıldı.

TRT çalışanlarına Karlov suikasti operasyonu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder