19 Temmuz 2019 Cuma

Down Sendromlu Ebru Annesiyle Beton Duvarlar Ardında!

Gerek yurt içinde, gerekse uluslararası kuruluşlarca yapılan çağrılara rağmen, cezaevlerinde anneleriyle birlikte 864 bebek ve çocuk haksız, hukuksuz şekilde tutulmaya devam ediliyor.

Cezaevlerinde bulunan yüzlerce bebekten bazıları normal şartlarda bile hayatlarını devam ettirmeleri mümkün değilken, 3 yaşındaki Ebru gibi Down Sendromlu bir çocuğun annesiyle Trabzon Cezaevi’nde tutulmaya devam edilmesi, ülkemizde yargı zulmünün ne aşamaya geldiğinin en trajedik örneklerinden birisi olarak karşımıza çıktı.

Altun ailesi de yargı zulmünden nasibini aldığı ve 3 yıldır parçalanmış durumda olduğu öğrenildi. 49 yaşındaki baba Vahdettin Altun 2016 yılı Kasım ayında tutuklanarak Diyarbakır Yüksek Güvenlikli D Tipi Cezaevi’ne konuldu. Hakkında verilen
7, 5 yıl hapis cezası ise Yargıtay tarafından onandı.

47 yaşındaki anne Bahar Altun ise, yaklaşık 2 ay önce Mayıs ayı içerisinde tutuklanarak 4 çocuğundan en küçüğü olan Down Sendromlu, bakıma muhtaç 3 yaşındaki kızı Ebru ile Trabzon Cezaevi’ne konuldu. Anne Bahar Hanım gözaltına alındığı esnada Down Sendromlu kızının okulu aranarak küçük Ebru’nun getirildiğ
i ve polise teslim edildi. Bu nedenle bakacak kimsesi olmadığı ve özel bakıma muhtaç olduğu için minik yavruyu annenin yanında götürmek zorunda kaldığı belirtildi.

3 yıldır cezaevinde olan baba, üç parçaya parçalanmış durumdaki ailesi ile perişan vaziyette bulunuyor. Babanın eşi ve çocuğunun tutuklu bulunduğu Trabzon Cezaevi’ne nakil taleplerine olumsuz yanıt veriliyor. Ailenin diğer üç çocuğu ise kendi ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan yaşlı anneanne ile kalıyor. Evde çalışan olmadığı için, aile başkalarının yardımına muhtaç bir şekilde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Sağlıklı yetişkin bir insanın bile yaşamakta zorlandığı bir ortamda, 3 yaşındaki özel bakıma muhtaç olan Down Sendromlu Ebru’nun annesi ile birlikte cezaevinde kalması, ne vicdana, ne de hukuka sığar.

Altun ailesi bu sese kulak verilmesini, en azından annenin tahliye edilip, babanın nakil taleplerinin kabul edilmesini ümit ediyor. Down sendromlu özel bakıma muhtaç 3 yaşındaki bir kız çocuğunun cezaevinde ne işi olabilir.

Anne Bahar Altun, Down Sendromlu Ebru bebeğiyle serbest bırakılmalı.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/07/20/down-sendromlu-ebru-annesiyle-beton-duvarlar-ardinda/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder