18 Temmuz 2019 Perşembe

Müze ve ören yeri ücretlerine sezon ortasında fahiş zam

2018 yılında yüzde 50 zam yapılan müze ve ören yerleri giriş ücretlerine 15 Temmuz 2019 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 20 daha zam yapıldı. Turizmciler sezon ortasında yapılan zamma tepki gösterdi.

BOLD– Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2018’de yüzde elli oranında artırdığı müze giriş ücretlerine 15 Temmuz 2019’da yüzde 20 daha zam yaptı. Böylece bir yıl öncesine göre zam oranı yüzde 80’e ulaştı.

TURİZMCİLER TEPKİLİ
Sezon ortasında gelen yüzde 20’lik zam, turizm acentaları tarafından tepkiyle karşılandı. Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’e konuşan İzmir Turist Rehberleri Odası Başkanı Macit Şaşzade, kotalar ve maliyetler önceden hesaplandığı için turizmcilerin bu maliyet artışını karşılamalarının mümkün olmadığını söyleyerek karara tepki gösterdi. Şaşzade’ye göre “bütçe açığının turizmden kapatılmaya çalışılması” turizme büyük zarar verecek.

BAKANLIK YİNE “DÜZENLEME” DEDİ
Sezon ortasında gelen zamma yönelik tepkiler üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı, Twitter hesabından bir açıklama yayınladı. Artık alışılageldiği üzere “zam” yerine “fiyat düzenlemesi” ifadesinin kullanıldı bakanlık açıklamasında şu sözlere yer verildi:

“Mevcut müzelerin bakım ve onarımının daha iyi yapılabilmesi, yeni müzelerin açılabilmesi, ören yerlerinde kazı sürelerinin uzatılabilmesi için Avrupa’daki müzelerin fiyatlarının çok altında olan giriş ücretlerinde düzenlemeye gidilmiştir.”

MÜZE KART’A ZAM YOK
Bakanlık, ayrıca “müze kart”lara zam yapılmadığını belirterek vatandaşlara ayrıcalık yapıldığını ifade etti. Yabancı ziyaretçileri hedef alan bu zamma turistlerin nasıl tepki göstereceği merak ediliyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder