19 Temmuz 2019 Cuma

Ford’un öfkeli pikabının yeni versiyonu ekimde Türkiye’de

Daha iyi performans ve daha verimli yakıt tüketimi sunan 2.0 litrelik motora sahip Ford Ranger Raptor, bu yıl bitmeden Türkiye’de satışa sunulmuş olacak.

BOLD – Ford, pikap modeli aracı yeni Ranger’a Raptor adını verdi. Öfkeli görünümüyle dikkati çeken bu yüksek performanslı yeni sürüm, 2.0 litre EcoBlue dizel motorla geliyor.

Eski modellere göre daha iyi performans ve daha iyi yakıt ekonomisi sağlayan Raptor’un haricinde Ranger’a yeni motorlar ve yeni teknolojiler de eklendi.

EcoBlue dizel motor, Ranger XLT’de tek turbolu şekilde sunulduğunda 170 beygir gücüne sahip. Çift turbolu Ranger Wildtrack’te ise beygir gücü 213’e kadar çıkıyor. 213 beygirlik motor, aynı zamanda Ranger Raptor’da da kullanılıyor.

2.0 lt EcoBlue motor, 3.2 lt TDCi motora göre fazladan 13 beygir gücüne sahip ve ekstradan 30 Nm tork üretiyor.

Efsane mertebesine ulaşmış Ford F-150’nin Raptor sürümünden esinlenilerek tasarlanan Ranger Raptor, ekim ayında piyasaya çıkacak. 10 ileri otomatik şanzıman ile birleştirilen bu motor, 500 Nm tork değerine sahip.

Araç, 1.252 kg yükleme kapasitesine sahipken, 3.500 kg da römork çekebiliyor. Pikabın tek turbolu sürümü ise 170 beygir güç ve 420 Nm tork üretiyor. Raptor, 100 kilometrede 8.3 litre yakıt tüketiyor.

Tüm bunlara ek olarak yeni Ranger Raptor’da baja, spor, çim, çakıl, kar, çamur, kum, kaya ve normal isimli sürüş modları bulunuyor.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder