5 Temmuz 2019 Cuma

AKP’li vekilden “hala aydınlatılmadı” eleştirisi

AKP’li vekilin Sivas ve Başbağlar katliamlarında aydınlatılamayan, açıklığa kavuşturulamayan yönler bulunduğunu söylemesi, “İktidarda 17 yıldır CHP mi vardı” tepkisine neden oldu.

BOLD – AKP Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Sivas ve Başbağlar katliamlarının ardından 26 yıl geçmesine rağmen her iki katliamın da acısının hala yüreklerde ve taze olduğunu söyledi. Sorgu, her iki olayın da tam aydınlatılamayan, açıklığa kavuşturulamayan yönleri bulunduğunu kaydetti.

26 YILDIR AYDINLATILMADI

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Sorgun, Sivas’ta 26 yıl önce Madımak Otel’de 33 kişinin katledildiğini, bu olaydan üç gün sonra da Erzincan Başbağlar’da 33 kişinin katledildiğini belirtti.

Başbağlar’da, bir akşam saatinde 28’i cami cemaati olmak üzere, içinde kadın ve çocukların da bulunduğu 33 canın, köyü basan teröristlerce katledildiğini hatırlatan Sorgun, “Aradan 26 yıl geçmiş olmasına rağmen her iki katliamın da acısı hala yüreklerde ve taze. Her iki olayın da tam aydınlatılamayan, açıklığa kavuşturulamayan yönleri var” dedi.

KAYNAKLARI ADİLANE PAYLAŞMALIYIZ

12 Eylül öncesinde sağ-sol çatışması tezgahlarıyla Türkiye’yi yoranların daha sonra Alevi-Sünni, sağcı-solcu tezgahları kurduklarını belirten Sorgun, “Bugün de Suriyeliler provokasyonu ile Türk, Kürt, Arap etnisiteleri üzerinden ülkemizi içeriye hapsederek hemen dibimizde kukla terör devletçikleri kurma ve Doğu Akdeniz’in petrol ve doğal gazını paylaşma peşindeler. Önce 82 milyon bir ve beraber olarak, arkasından da mezhebi, meşrebi, ırkı, dini, dili ne olursa olsun bölge halkları olarak, bölgenin imkanlarını, kaynaklarını adilane bir şekilde paylaşmalıyız. Küresel emperyalizmin sömürüsüne bırakmamalıyız” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder