3 Temmuz 2019 Çarşamba

Balıkesir’de ulaşıma rekor zam

Balıkesir’de AKP’li yönetim öğrenci bilet fiyatlarını 2,25 TL’den 3 TL’ye, sivil bilet fiyatlarını ise 2,5 liradan 3,5 liraya çıkardı.

BOLD – Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma yaptığı zamla Ankara ve İstanbul’dan daha pahalı bir hale geldi. İstanbul’da öğrenciler 40 liraya bir ay ulaşım sağlarken Balıkesir’de bu fiyat 120 TL’ye çıktı.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir’de ulaşıma rekor zamlar yapıldığına dikkat çekti. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Ok, bunun zulüm olduğunu kaydetti.

ANKARA VE İSTANBUL’DAN DAHA PAHALI

23 Haziran İstanbul Seçimi’nden sonra Hükûmetin başlattığı zam sağanağına seçim bölgesi Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi’nin de katıldığını belirten Ok, “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı daha önce “Hiç kimseyi işten çıkarmayacağım.” dedi ama yaklaşık 500 çalışanı işten çıkardı, hem de mübarek ramazan gününde. “Ulaşıma zam yapmayacağım.” dedi ama zulüm derecesinde zam yaptı. Bir öğrenci 2,25 TL’den 3 TL’ye, sivil 2,5 liradan 3,5 liraya çıkarıldı. İstanbul’da bir öğrenci 40 TL’ye bir ay boyunca sınırsız hizmet alırken, dolaşırken Balıkesir’de ayda sadece 20 gün gidiş geliş yapan bir öğrenci 120 lira ödemektedir” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder