6 Temmuz 2019 Cumartesi

Melih Gökçek Ankaralıları gizli kameraya kaydetmiş!

Ankara eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in evinde, başkentin büyük bir kısmını sesli ve görüntülü olarak izleyebilen, izinsiz ve hukuksuz bir kamera sistemi olduğu ortaya çıktı.

BOLD – Gökçek’in evindeki sistemin Özel Hayatın Gizliliği ve Kişisel Verilerin Korunması kanunlarına aykırı olduğu belirtildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ANFA Güvenlik Hizmetleri tarafından eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’e ihtarname gönderildi.

DİKMEN VADİSİ 24 SAAT KAYDA ALINIYOR

İhtarnamede Gökçek’in Ankara’da geniş bir alanı izleyen, belediyeye ait olan ancak “Gökçek’in evine hukuksuz ve izinsiz kurulan” güvenlik kamerası sistemi olduğu ileri sürüldü. Sisteminin üç gün içinde iadesi istendi. Dikmen Vadisi’ni görüntülü ve sesli şekilde 24 saat süre ile kayda alındığı belirtilen ihtarnamede, “Bu alanlardan her gün yararlanan binlerce kişinin yazılı ve sesli görüntülerinin, rızaları alınmaksızın kayda alındığı” iddia edildi.

SİSTEM 3 GÜN İÇİNDE İADE EDİLMEZ İSE DAVA AÇILACAK

İhtarnamede sistemin 3 gün içerisinde iade edilmemesi durumunda dava açılacağı vurgulandı. Cumhuriyetin haberine göre ihtarnamede, “Dikmen vadisinde koruma ve güvenlik hizmeti devam ederken, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının talebi ve oluru olmaksızın; mevzuata aykırı bir şekilde yalnızca eski Güvenlik Müdürü olan Recep Yıldırım’ın talebi ile 26 Mayıs 2017 tarihinde, şahsi konutunuz içerisine, şirketimiz demirbaş listesine kayıtlı bulunan kamera kayıt ve kontrol sistemi kurulmuş olduğu, yine bu sisteme dahil olan ve Dikmen Vadisi’nin çeşitli bölgelerine yerleştirilmiş ve parkın tamamını görüntüleyen ve kayıt alan kameralar bulunduğu tespit edilmiştir” denildi.

6 ADET FULL HD GECE GÖRÜŞLÜ KAMERA

İhtarname ile iadesi istenen malzemeler ise şunlar: “6 adet full HD gece görüşlü motorize lensli muhafazalı kamera, 1 adet Ultra HD nvr kayıt cihazı, 4 adet harddisk, 1 adet switch, 150 metre network kablosu, 50 metre spiral boru, 4 adet kablosuz 1 pro full HD 2’li kamera seti, 1 adet kablosuz 2 pro full HD 3’lü kamera seti, 1 adet kesintisiz güç kaynağı, 4 adet teleskopik kamera direğinin dahil olduğu kamera kayıt ve kontrol sistemi.”

Mansur Yavaş cipleri Melih Gökçek’ten alıp halka tahsis etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder