3 Temmuz 2019 Çarşamba

Şair küçük İskender hayatını kaybetti

Kanserle mücadele eden küçük İskender 55 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ünlü şaire, sevenleri sosyal medyadan yaptıkları duygusal paylaşımlarla veda etti.

BOLD – Geçen sene kanser teşhisi konulan çağdaş şiirin önde gelen isimlerinden 55 yaşındaki küçük İskender lakaplı, Derman İskender Över tedavi gördüğü Paşabahçe Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Sanatçının cenazesi 4 Temmuz Perşembe günü İstanbul’da bulunan Ortaköy Büyük Mecidiye Camii’nde öğlen namazına müteakiben yapılacak törenin ardından defnedilecek.

Küçük İskender en son “İkinci Waliz” adlı şiir-metin-günlük kitabıyla okurla buluşmuştu. Şiir, roman, deneme, günlük gibi pek çok edebi türde eserler veren, ilk filmi “Ağır Roman” ile oyunculuk deneyimini de yaşayan sanatçı 2000 yılında Orhon Murat Arıburnu, 2006 yılında Melih Cevdet Anday Şiir Ödülü, 2014’te Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü, 2017’de Necatigil Şiir Ödülü’nü almıştı.

Ünlü şairin ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu. Küçük İskender’in ardından bir çok ünlü isim şairin şiirlerinden alıntılarla sosyal medyadan taziye mesajı paylaştı.

ŞİİRLERİYLE VEDA ETTİLER
Yekta Kopan, küçük İskender için Beyoğlu’nu öksüz bıraktı derken türkücü Ferhat Tunç şairin şu dizeleriyle acısını paylaştı ”De gülüm! De ki: ela bir günde geleceğim İstanbul darmadağın olacak”

Küçük İskender için en duygusal paylaşımlardan birini şair arkadaşı Ahmet Ümit yaptı. Ümit şu sözlerle Küçük İskender’e veda etti, ”Ölüm değil, çoktan yendin sen onu. Ama çok derin bir uyku bu İskender. Keşke hiç uyumasaydın be kardeşim”. Ahmet Ümit, Küçük İskender ile olan bir fotoğrafını da paylaşımına ekledi.

Şairin bir söyleşide vasiyetini anlattığı görüntüler sosyal medyada en çok paylaşılan ve izlenen videolardan oldu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder