5 Temmuz 2019 Cuma

Almanya 5G teknolojisini kullanmaya başladı

Almanya’nın telekomünikasyon şirketi Deutsche, ülkede planlaması yapılan 20 şehirden 2’si olan başkent Berlin ve Bonn’da 5G teknolojisinin halkın hizmetini sunulduğunu açıkladı.

BOLD – İlk olarak 2 şehirde başlayan 5G teknolojisi, ilerleyen zamanlarda Darmstadt, Hamburg, Leipzig ve Münih şehirlerinde de kullanıma açılacak. Gelecek 18 ayda ise Almanya’nın 20 büyük şehri 5G teknolojisine kavuşacak.

Deutsche mağazalarında 5G uyumlu Samsung Galaxy S10 telefonlar 899 euro fiyat etiketiyle satışa çıktı. Telefona ek olarak limitsiz internet planı da 84.95 eurodan satışa sunuluyor.

5G teknolojisi, 4G teknolojisine göre oldukça büyük avantajlar sunuyor. Avrupa’nın en büyük ekonomisine sahip ülkede veri aktarım hızını artırmak ve bununla birlikte yüksek kapasiteli, gecikme süresi neredeyse olmayan, düşük maliyetli bir iletişim altyapısının oluşturulması temel öncelik.

Almanya’da 19 Mart’ta başlayan 5G teknolojisi için frekans lisans ihalesi 12 Haziran’da tamamlanmıştı. Almanya’nın telekomünikasyon sektöründeki düzenleyicisi konumunda bulunan Federal Ağ İdaresi (BNetzA), 52 gün süren ihalenin toplam bedelini 6 milyar 549 milyon euro olarak açıklamıştı. 5G ihalesine katılan ve bu ihaleyi kazanan Deutsche Telekom, bu aşamada 2 milyar 170 milyon euro ödeme yapacak.

Deutsche Telekom’un yöneticisi Dirk Wössner, 5G teknolojisini sokağa en kısa zamanda ulaştırmak için çalıştıklarını, ancak Alman bürokrasisi nedeniyle yaşanan gecikmelerden rahatsız olduklarını söyledi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder