3 Temmuz 2019 Çarşamba

Her şey zamlandı ancak enflasyon düşük çıkacak!

CHP ve İYİ Parti, yarın açıklanacak haziran ayı enflasyon rakamlarının Temmuz ayında verilmesi gereken maaş zamları nedeniyle düşük gösterileceğini öne sürdü.

BOLD – TÜİK, Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. CHP ve İYİ Parti, iğneden ipliğe her şeyin zamlanmasına karşın Temmuz ayında memurlara verilmesi gereken maaş zamları nedeniyle enflasyonun düşük gösterileceğini savunuyor.

ZAMLAR YAĞMUR GİBİ AMA ENFLASYON DÜŞÜK GÖSTERİLECEK

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, seçim öncesi ertelenen zamların âdeta yağmur gibi gelmeye başladığını belirtti. “Seçim meydanlarında dağıtılan çayların faturası 82 milyona ödetilmiş olacak. 13 milyon emekli ve 2,5 milyon memurun ocak-haziran döneminde oluşan enflasyona göre enflasyon farkı alması gerekiyor ama TÜİK yarın açıklayacağı enflasyonu hesaplarken son zamları bu hesaba dâhil etmeyecek ki emekliye, işçiye, memura daha düşük zam versinler” dedi.

TÜRKİYE YÖNETİLEMEZ BİR NOKTAYA GELDİ

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan ise “Dün gece bir zam daha geldi benzine, benzinin litre fiyatı 7 lirayı geçti; doğuda bu fiyat 7,5 lira. Elektriğe, benzine zam yapıldı, gıdaya zam yapıldı, seçimde bedavaya otobüslerden atılan çaya zam yapıldı, şekere zam yapıldı, iğneden ipliğe her şeye zam yapıldı. Bu zamlar Türkiye’nin ekonomik olarak artık yönetilemez noktaya geldiğinin çok açık bir ispatıdır. Adalet, demokrasi ve liyakatle birlikte ekonomi de çökmüştür” dedi.

AYAK OYUNLARIYLA ENFLASYON DÜŞÜK GÖSTERİLECEK

Bu zamlara rağmen birtakım ayak oyunlarıyla enflasyonun düşük gösterileceğini savunan Türkkan, “Bu hafta açıklanacak emekli ve memur zamları kırpılmaya çalışılmaktadır. Cumhurbaşkanlığı sarayında hâlâ görev yapan emekli bakanlara yüzde 40 zam yaparken emekliye, memura verilecek zamların yüzde 5 civarında tutulması hak değildir, hukuk değildir, hele adalet hiç değildir” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder