6 Temmuz 2019 Cumartesi

Karamollaoğlu: AKP politikaları Türk tarımına zarar verdi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’nin tarım politikasını eleştirerek, AKP’nin getirdiği ‘sertifikalı tohum’ politikasının Türkiye’nin başının belası olduğunu kaydetti.

BOLD – Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, uygulanan tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi. Küçük bir ülke olan Hollanda’nın et ve süt konusunda dünyayı beslediğini hatırlatan Karamollaoğlu, Türkiye’de ise tarım politikalarının üreticinin başının belası olduğunu kaydetti.

HİÇBİR ÇİFTÇİ TOHUM ÜRETEMEZ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden hükümetin tarım politikasını eleştirdi. Sertifikalı tohum politikasının Türk tarımının gelişimine zarar verdiğini belirten Karamollaoğlu, “Öyle bir sertifikalı tohum politikası güdüyorlar ki hiçbir çiftçi bunun üstesinden gelip kendi tohumunu üretemez. Her attığı adımda bir harç bir vergi bir ödeme var. Normal bir çiftçi kendi tohumunu nasıl geliştirsin?” dedi.

İNSAN GİDER BİR GÖRÜR

AKP’nin tarım ve hayvancılık politikalarında Batı’daki gelişmeleri de takip etmediğini vurgulayan SP Lideri, “Gidip Batı’daki ülkelerde gelişmiş ülke artık devlet müdahil değil ‘orada da müdahale edilmiyor biz de müdahale edemeyiz’ diyemezsin arkadaş! Fransız çiftçisi bu noktaya nasıl geldi? Alman çiftçisi nasıl geldi? Hollanda’da hayvancılık nasıl oldu da küçücük bir ülke et de süt de dünyayı besliyor? Allah rızası için insan bir gider görür” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder