3 Temmuz 2019 Çarşamba

Çorlu’daki tren faciası ilk kez hakim karşısında

Çorlu’da 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasının ilk duruşması bugün. Tüm sorumluların yargılanmasını isteyen aileler sosyal medyadan yaptıkları çağrı ile halktan destek istedi.

BOLD – Yaklaşık bir yıl önce 25 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Çorlu tren kazasının ilk duruşması bugün yapılacak. Çorlu’da görülecek davada 4 kişi hakim karşısına çıkacak. Kazada yaşamını yitirenlerin yakınları kazadan sorumlu tuttukları TCDD üst düzey yöneticilerinin de yargılanmasını istiyor.

Sosyal medyadan da örgütlenen aileler, yaptıkları paylaşımlarla halkı duruşma günü kazazede yakınlarının yanlarında durmaya ve destek vermeye çağırdı.

ADLİYEYE YÜRÜDÜLER

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10’da başlayacak duruşma için yakınlarını kaybeden aileler ve Çorlu Tren Katliamı Aileleri sosyal medya üzerinden yapılan çağrıya kulak veren vatandaşlar Çorlu Orion AVM’den mahkemeye yürüdü.

AYM ÖNÜNDE POLİS MÜDAHALE ETMİŞTİ

Aileler haziran ayında Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde üst düzey sorumlularında yargılanması için eylem gerçekleştirmişti. AYM önünde Basın açıklaması yapmak isteyen ailelere polisin müdahalesi sert olmuştur.

8 Temmuz 2018’de meydana gelen tren kazasında 25 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca yolcu yaralanmıştı. Kazada ihmali bulunduğu iddia edilen 4 TCDD çalışanı hakkında dava açılmıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder