3 Temmuz 2019 Çarşamba

CHP Genel Merkezi’nde belediyelerin denetimi için birim kuruluyor

31 Mart seçimlerinde birçok belediyeyi kazanan CHP, 89 travması yaşatmamak için belediyelerin çalışmalarını genel merkezden takip ederek yönlendirecek bir birim kurma kararı aldı.

BOLD – Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP’li belediyelerin çalışmalarına odaklandığını, iktidara giden yolun belediyelerden geçtiğini gördüğünü yazdı.

EŞGÜDÜM VEYA KOORDİNASYON MERKEZİ

Selvi, “CHP Genel Merkezi’nde belediyelerin çalışmalarını takip etmek üzere bir birim kurulacak. Adına ‘eşgüdüm merkezi’ ya da ‘koordinasyon merkezi’ denilmesi planlanıyor” diye yazdı. CHP kanadını yokladığını ifade eden Selvi, Kılıçdaroğlu’nun, 23 Haziran başarısı üzerinden bir sistem tartışması açılmasından yana gözükmediğini aktardı.

BAŞARIYI SİSTEM TARTIŞMASINA KURBAN ETMEK İSTEMİYOR

Selvi şunları dile getirdi: “25 yıl sonra elde edilen başarıyı sistem tartışmasına kurban etmekten yana değil. Kılıçdaroğlu’nun önceliği CHP’li belediyelerin başarılı olması. ‘Belediyelerin iyi çalışması gerekiyor. Çünkü iktidara giden yol buradan geçiyor’ diyor. Sık sık, ’89 travmasını yaşatmayacağız’ uyarısında bulunuyor.”

26-27 TEMMUZ’DA BAŞKANLAR KAMPA ALINACAK

Selvi yazısında şunları kaydetti: “CHP, 26-27 Temmuz’da belediye başkanlarını kampa alıyor. Kılıçdaroğlu, tatil havası verilmemesi için Ege ve Akdeniz’i tercih etmemiş. O nedenle Abant, Sapanca ve Kızılcahamam gibi yerler araştırılıyor. Toplantıda daha çok belediye başkanlarının konuşması düşünülüyor.”

BİLGİ HAVUZU OLUŞTURUP PROJE DESTEĞİ VERECEĞİZ

Selvi yazısında, “CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ‘Bu belediyelerimiz üzerinde bir vesayet kurumu olmayacak. Hem kolaylaştırıcı hem de denetleyici bir sistem kuracağız. Saha araştırmaları yapacağız. Başkanların performansını, bütçe performansını ve proje performanslarını takip edeceğiz. Burada bir bilgi havuzu oluşturup, belediyelerimize proje desteği vereceğiz’ dedi” ifadelerini kullandı.

BİRİMİN BAŞINDA KILIÇDAROĞLU YER ALACAK

Selvi şunları kaydetti: “Birimin başında Kılıçdaroğlu yer alacak. Seyit Torun ise yardımcısı olacak. ‘Danışma kurulu’ ve ‘yürütme kurulu’ diye iki kolu bulunacak. Bu birimlerde Murat Karayalçın gibi başarılı eski belediye başkanları, Prof. İlhan Tekeli ve Prof. Selahattin Yıldırım gibi birikimli isimler, yeni kuşaklarla birlikte görev yapacak. Amaç, yeni tür CHP belediyeciliğini ortaya çıkarmak. O nedenle 1989’u unutun derim. CHP’de farklı bir akıl var. Hedef bu kez farklı bir CHP belediyeciliğini ortaya çıkarmak. Yerel seçimlerde halkın sevdiği adaylarla büyük bir başarı yakalayan Kılıçdaroğlu, bu kez de farklı bir CHP belediyeciliğine hazırlanıyor.”

Kılıçdaroğlu: Herkes için adalet istiyoruz

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder