3 Temmuz 2019 Çarşamba

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin gerçek sahibi Bahçeli”

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin gerçek sahibinin MHP lideri Devlet Bahçeli olduğunu yazdı. MHP’nin iktidar ortağı gibi bir statüyü kullandığını dile getirdi.

BOLD – Taşgetiren bugünkü yazısında, AKP’nin yüreğini yakan sonuçların Bahçeli’yi hangi boyutta ilgilendirdiği sorusunu gündeme getirdi. Taşgetiren, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi üzerinden ‘AK Parti’ye format atma’ gibi bir ‘Akıl’ mı Bahçeli’yi bu role soyunduruyor?” diye sordu.

PARTİLİ CUMHURBAŞKANI ADALET DUYGUSUNU YARALIYOR

AKP’nin İstanbul seçimlerinde yaşadığı kayıpta, Cumhurbaşkanı’nın “Parti lideri” olarak meydanlara çıkmasının da payı olduğu aktaran Taşgetiren, “Sonuçlar bir yandan ‘Cumhurbaşkanı da kaybedenler arasında’ yargısına yol açarken diğer yandan da ‘Partili Cumhurbaşkanı toplumun adalet duygusunu yaralıyor’ değerlendirmesini getirdi” diye yazdı.

YENİLGİ MHP’Yİ KOMŞUDAKİ CENAZE KADAR İLGİLENDİRİYOR

İstanbul’da yaşanan 9 puan farkla yenilginin MHP’nin hanesine de yazıldığını, ancak onunkisinin biraz ‘komşudaki cenaze’ ilgi mesabesinde olduğunu belirten Taşgetiren, “Asıl ağıt yakacak olan belli ki AK Parti. Nitekim Grup başkanı Naci Bostancı başı çekti, başkan vekillerinden biri olan Ömer Turan peşinden geldi ve ‘Sistem gözden geçirilebilir’ dediler” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ SİSTEME KARŞI ÇIKAN AKP’LİLERE AYAR VERDİ

Taşgetiren yazısında şunları kaydetti: “Gerekçeleri de son derece masumdu. Yeni sistemin üzerinden bir yıl geçmişti, bu süre içinde uygulamalarda aksaklıklar olması normaldi, öyleyse kimi düzenlemelere gidilebilirdi. Bu kadar masum bir çıkışa bile tahammül etmedi Bahçeli. Hemen ayar verdi. Ona göre bunlar kamuoyu önünde konuşulacak şeyler miydi! Ona göre sistem tartışmaları bitmişti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni yozlaştırma çalışmaları ülkemize ihanetti.” diye yazdı.

SÜREÇTE MHP BİR KAYIP YAŞAMIYOR

Süreç içinde MHP’nin bir kayıp yaşamadığını belirten Taşgetiren, “MHP iktidar ortağı gibi bir statüyü kullanıyor. Bahçeli, İyi Parti’nin tabandan kopuş sağlamasının önünü bu yolla alabiliyor. Bürokraside etkinliğe sahip olabiliyor” dedi.

İSTANBUL SEÇİMİNİN TUSUNAMİSİ GELEBİLİR

Taşgetiren şunları ifade etti: “AK Parti, MHP’nin verdiği destekle mutlak bir iktidar kullanıyor, denebilir. Mustafa Kemal’in kullandığı iktidara benzer bir güç sahibi olduğu doğrudur. Bu da MHP sayesindedir. Ancak İstanbul gibi bir sembol şehirde dramatik bir yenilgi AK Parti yanında Cumhurbaşkanı’nın kaybı sayılmıştır. Daha önemlisi, İstanbul sonucunun seçmen tabanında çok daha ciddi bir kaynamanın sonucu olduğu değerlendirmesi. Yani bugün bu sonuç var, tedbir alınmazsa tsunamisi de gelebilir.”

Cumhur ittifakında yüzde 50+1 çatlağı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder