3 Temmuz 2019 Çarşamba

Pentagon sözcüsü yaptırım konusunda ‘hiçbir şey değişmedi’ dedi

Türkiye’nin bir NATO üyesi ve Amerikan müttefiki olarak Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alma kararı nedeniyle yaşanan kriz aşılamıyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın haftasonunda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ikili görüşmesinde verdiği belirtilen olumlu mesajlara rağmen, Reuters ajansına konuşan üst düzey kıdemli yetkililer S-400 alımı halinde yaptırım uygulama politikasından geri adım atmadıklarını söyledi.

‘TÜRKİYE GERÇEK VE OLUMSUZ SONUÇLARLA KARŞILAŞACAK’

Bir Dışişleri sözcüsü, Türkiye’nin S-400’leri alması halinde F-35 savaş uçaklarını alamayacağını, F-35 programından çıkarılacağını ve Rus askeri sanayine maddi kazanım sağlayan Amerikan müttefiklerine yaptırım öngören CAATSA yasasının uygulanacağını söyledi. Adı açıklanmayan yetkili, “ABD şunu tutarlı ve açık bir biçimde ortaya koydu ki, Türkiye eğer S-400 alımını gerçekleştirirse çok gerçek ve olumsuz sonuçlarla karşılaşacak” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN İKİ SİSTEME BİRDEN SAHİP OLMASINA İZİN VERİLMEYECEK’

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yarbay Mike Andrews ise “Hiçbir şey değişmedi” diye konuştu. Andrews Reuters’a demecinde, “Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava ve füze savunma sistemleri alması F-35 programı ile uyumlu değil. [F-35’leri kast ederek] Türkiye’nin her iki sisteme birden sahip olmasına izin verilmeyecek” ifadelerini kullandı.

 

 

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder