22 Kasım 2019 Cuma

Bu hafta 3 yeni film vizyonda

Türkiye’deki sinemalarda bu hafta üç yeni film gösterime girdi.

BOLD– Okullarda ilk ara tatil biterken başlayan vizyon haftasında sadece üç film gösterim şansı bulabildi: Cep Herkülü, Dr. Sleep ve Üzgünüz Size Ulaşamadık… Haftanın yeni filmlerine yakından bakalım.

CEP HERKÜLÜ NAİM SÜLEYMANOĞLU

Efsane halterci dünya ve olimpiyat şampiyonu sayısız rekor sahibi Naim Süleymanoğlu’nun yaşamını beyaz perdeye aktaran Cep Herkülü nihayet gösterime girdi. Süleymanoğlu’nun ailesinin kendilerinden izin alınmadığı gerekçesiyle karşı çıktığı filmde rekortmen halterciyi Hayat van Eck canlandırıyor. Özer Feyzioğlu’nun yönettiği filmde Yetkin Dikinciler, Selen Öztürk, Gürkan Uygun, Uğur Güneş, İsmail Hacıoğlu gibi dikkat çeken bir oyuncu kadrosu var.

DR. SLEEP

Geçtiğimiz The Haunting of Hill House ile dikkatleri çeken Mike Flanagan’ın yönettiği film, Stanley Kubrick imzalı The Shining’in (1980) devamı niteliğinde. Stephen King uyarlaması Shining’deki küçük Danny Torrance artık bir yetişkindir. Ancak, ailesiyle bir dağ otelinde geçirdiği o korkunç zamanlar asla peşini bırakmamaktadır. Başrollerde Ewan McGregor ve Rebecca Ferguson var.

ÜZGÜNÜZ SİZE ULAŞAMADIK

Kendisi de işçi sınıfına ait bir aileden gelen yönetmen Ken Loach, kapitalizmin küçük insanlar üzerindeki etkisini anlatmaya devam ediyor. Üç yıl önceki I Daniel Blake‘ten sonra gelen Sorry We Missed You kendine ait araçla kargo işi yaparak ailesini geçindirmeye çalışan Ricky’nin mücadelesini anlatıyor. Karısının yardıma muhtaç yaşlı insanlara yardım etmek için kullandığı aracı kargo şirketinin kapitalist düzeninde ayakta kalmak için kullanan Ricky kendinden ödün vermek zorunda kaldığı bir noktaya geldiğinde ne yapacaktır?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder