19 Kasım 2019 Salı

Erdoğan’dan ziyaret itirafı: Kökten bir çözüm getiremedik

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkilerinin zor dönemden geçtiğini ve bunun sır olmadığını belirtti. ABD Başkanı Trump’la geçen hafta yaptığı görüşmede sorunlara kökten bir çözüm getiremediklerini açıkladı.

BOLD Tayyip Erdoğan, AKP Türkiye arasında soruna neden olan S-400 konusunda çözüm aradıklarını ifade etti. Erdoğan, geçen hafta yaptığı ABD ziyaretinde sorunlara kökten bir çözüm getiremediklerini itiraf etti.

İLİŞKİLERİN ZOR DÖNEMDE OLDUĞU SIR DEĞİL

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’la geçen hafta yaptığı görüşmede sorunlara kökten bir çözüm getiremediklerinin altını çizdi. Başkan Trump’la dar kapsamlı, verimli toplantılar yaptıklarını belirten Erdoğan, “Türkiye ABD ilişkilerinin zor dönemde olduğu sır değil. Aramızdaki sorunların çoğu küçük pürüzlerden ulaşılıyor. Suni olarak büyütülmüştür. İlişkileri bozma çabasını en iyi gören Trump’tır. Dolayısıyla inisiyatif kullanmaktadır. Biz de işbirliği yapabileceğimiz alanlara yöneliyoruz” dedi.

S-400 KONUSUNDA ÇÖZÜM YOLU ARIYORUZ

S-400 konusunda da çözüm yolu aranması konusunda mutabık kaldıklarının söyleyen Erdoğan, “Sayın Trump’a Türkiye’nin sistemi alma noktasına nasıl gelindiğini anlattık. Kendisi de bize hak veriyor. Türkiye’nin bu konuda adım atmayacağını Trump’a anlattık. ABD’den Patriot sistemi alma talebimizi de tekrarladık. F-35 uçaklarıyla ilgili yapılan haksızlıkları da dile getirdik” dedi.

Suriye Milli Ordusu’na yönelik her gün saldırı düzenlendiğini belirten Erdoğan, “Saldırıların tamamı PKK ürünüdür. PKK/YPG, Suriye’de cezaevlerinde bulunan binlerce DEAŞ’lıyı şantaj malzemesi olarak serbest bıraktı. ABD’de bir kesimin Suriye’de bölücü terör örgütünü destekleme çabası gösterdiği anlaşılıyor. Şu an elimizde çok önemli bilgiler öğrenilmiştir. Ortaklar vardı ya YPG- PYD, onlar DEAŞ’lıları serbest bıraktılar” dedi.

SON TERÖRİSTE KADAR MÜCADELE DEVAM EDECEK

ABD ve Rusya’ya Ferit Abdi’nin terörist olduğunu anlattıklarını söyleyen Erdoğan, “Ne Mazlum Kobani’si, böyle birisi yok. Ferit Abdi bizim ülkemizde yüzlerce insanın ölümünden sorumlu terör örgütünün başıdır. Biz bunu ABD’ye de Rusya’ya da anlattık. Sayın Trump ve senatörlere video ile anlattık. Bu onları ciddi manada etkiledi. Suriye ve Kuzey Irak başta olmak üzere son terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelemiz devam edecek” dedi.

TANK PALET FABRİKASINDA İŞLETME KATARLAR’DA

Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna verilmesiyle ilgili eleştirilerini yineleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef ala Erdoğan, “Tank Palet fabrikasının mülkiyetinin devlette olduğu, sadece işletme hakkının belli bir süreyle Katar ve Türk iş birliğinden oluşan BMC’ye devredildiği, yapılacak yatırımlarla fabrikanın daha etkin şekilde çalışacağı tekrar tekrar anlatıldı. 50 milyon dolarlık yeni bir yatırımla buranın çok daha işlevsel hale gelebileceği de bu anlaşmanın kayıtları içerisinde vardır” dedi.

Grup toplantısı yapmayan Bahçeli, Mecliste Tayyip Erdoğan’la görüştü

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder