23 Kasım 2019 Cumartesi

Meclisten çekilmeyen HDP, topu halka attı: “Tabandan çok güçlü bir çağrı gelmedi”

AKP’nin belediyelere kayyum atamasının ardından direnişe geçen HDP seçmeninin tepkisi, parti yönetimi tarafından yeterli bulunmadı. Temelli, “Halktan güçlü bir çağrı gelseydi Meclisten çekilirdik” dedi.

BOLD – 31 Mart yerel seçimlerin ardından geçen yaklaşık 8 aylık süreçte tam 24 belediyesine kayyum atanan ve 15 belediye eşbaşkanı tutuklanan HDP’ye yönelik “sine-i millet” çağrılarını HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli yorumladı.

HDP’NİN AYAKTA KALMA NEDENİ…

HDP, “Meclisten ve belediyelerden çekilmeyeceğiz” açıklaması yaparken Temelli, gerekçelerini açıkladı. Halktan güçlü bir çağrı gelmediğini, eğer gelseydi çekileceklerini söyledi. İrfan Aktan’ın Gazete Duvar’da aktardığına göre Temelli, “Tabandan çok güçlü bir çağrı gelseydi, Meclis’ten çekilirdik. Çünkü biz, diğer partilerden farklı olarak, halkımızla beraber bir örgütsel hayat biçimlendiriyoruz. Bunca tutuklamaya, baskıya rağmen HDP’nin nasıl hâlâ ayakta kaldığını merak edenlere de yanıt vermiş olalım, tam da bu nedenle, yani halkımızla birlikte hareket ettiğimiz için ayaktayız” diye konuştu.

“MÜCADELEYE KATKI SAĞLAMAZ”

Temelli, “çekilme” yönündeki çağrıları nasıl değerlendirdiklerine ilişkin de “Bu öneriyi yapan arkadaşların haksız veya yanlış olduğunu söylemiyorum. Bu da bir seçenektir. Ama içinde bulunduğumuz koşulları değerlendirdiğimizde, bu seçeneğin bugün için mücadelemize katkı sağlamayacağı sonucuna ulaştık” dedi.

Temelli “Hemen her gün partinizin üyeleri, belediye başkanları, il başkanları gözaltına alınıp tutuklanıyor. Genel merkezinizin bazı tutuklamalara yönelik sert tepki bile vermediği görülüyor. Siz bu tutuklama furyasına alıştınız mı?” şeklindeki soruya “Hayır, sadece biz değil, siyaset yapan hiç kimse bu hukuksuzluğa alışmamalı. Ortadaki gerçeklik yeni bir hukuk yaratma değil, var olanın askıya alınmasıdır. Olağanüstü hâlin, istisna halinin süreklileştirilmesi hedefleniyor. Alışmak ne kelime; toplumun reflekslerinin yok edilmemesi için büyük bir mücadele yürütüyoruz. Sürekli çağrılar, eylemler yapıyoruz. Sorunuzu anlıyorum; tüm bu mücadelemize rağmen, bize karşı yapılan hukuksuzluklara alıştığımıza dair bir algının da olduğunu biliyorum” yanıtını verdi.

Temelli, olası erken seçimde CHP’li adaylara destek verip vermeme konusunda ise net bir açıklama yapmadı.

Geçen 20 yılda değişen bir şey olmadı, hedef gelecek 20 yılda yenilemeyi bitirmek!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder