20 Kasım 2019 Çarşamba

Leicester City, Çağlar Söyüncü’yü istatistiklerle övdü

Çağlar Söyüncü, Premier Lig’de gösterdiği başarılı performansını Milli Takıma da taşıdı. İngiltere’de övgüleri alan Söyüncü’nün istatistiklerini Leicester City kamuoyuyla paylaştı. Yıldız isim kilit oyunculardan birisi oldu.

BOLD – Leicester City’de forma giyen Milli oyuncu Çağlar Söyüncü bu sezonki performansıyla Premier Lig’in en etkileyici oyuncularından biri haline geldi. Çağlar’ın performansı istatistiklere de yansıdı. Leicester City de kendi resmi sitesinde Çağlar’ın etkileyici rakamlarını paylaştı.

LEİCHESTER’IN ANAHTARMLARINDAN BİRİSİ

Leicester kulübü başarılı savunmacının yükselen performansını şöyle anlattı: Premier Lig’in en sağlam defanslarından biri haline gelen Leicester’ın anahtarlarından oldu, Çağlar takımın 5 maçta gol yememesinde önemli rol oynadı. Jamie Vardy ve Ricardo Pereira’nın ardından Söyüncü’nün performansını anlatan rakamlara bakalım.

ÖNEMLİ BAĞLANTI

Pas sayısı: 835

Leicester City sıralaması: 1

Premier Lig sıralaması: 4

Brendan Rodgers yönetimi altında takım savunma oyuncularıyla başlayan bir topa sahip olma oyunu sergiliyor. Söyüncü 835 ile 2019/20 sezonunda takımın en çok pas yapan oyuncusu. Premier Lig’de Çağlar’dan daha çok pas yapan 3 oyuncu var. Virgil van dijk (902), Jorginho (865) ve Andrew Robertson (849).

TEHLİKEYİ SAVUŞTURMA

Uzaklaştırma: 66

Leicester City sıralaması: 1

Premier Lig sıralaması: 5

Türk savunma oyuncusu tehlike uzaklaştırmada da şu ana kadar takımının en iyisi. Bunu 66 kere yapan Çağlar Premier Lig’de 5. sırada yer alıyor. Steve Cook (89), Tyrone Mings (84), Jan Bednarek (71) ve John Egan (68).

Ayrıca Çağlar tüm Lig’de en çok topla buluşan isimlerden biri oldu. Bu sezon 997 kere topa dokunan Çağlar’ı Premier Lig’de geçen sadece 6 isim var.

OYUNDA DEVAMLILIK

Oynadığı dakika: 1,080

Leicester City sıralaması: 1

Premier Lig sıralaması: 1

Çağlar Söyüncü bu sezon oynanan her karşılaşmada 90 dakika sahada kalarak devamlılığı en yüksek isimlerden biri oldu. Premier Lig’de bunu başarabilen 39, Leicester City’de ise 4 isim mevcut. (Ricardo Pereira, Jonny Evans, Kasper Schmeichel ve Jamie Vardy)

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder