21 Kasım 2019 Perşembe

Saray, milletin parası ile bakanlar ve ailelerine ölene kadar bakacak

AKP’nin TBMM’ye sunduğu torba yasa teklifinde yer alan madde ile bakanlar ve ailelerine ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti getiriliyor. Bakan ve yakınlarının sağlık giderleri Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanacak.

BOLD – AKP, Meclise sunduğu torba yasa teklifinde bakanlar ile ailelerine kıyak sağlık hizmeti sağlayan bir madde de yer aldı. Bu teklifin yasalaşması halinde bakan ve yakınları ömür boyu ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanacak.

BAKANLARA KIYAK ARAYA EKLENDİ

AKP milletvekilleri TBMM’ye 95 maddelik yeni bir torba kanun teklifi verdi. Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre İçişleri, Jandarma, Sahil Güvenlik ve göçmenlerle ilgili yasalarda bir dizi değişiklik öngören teklifteki maddelerin arasına, ‘Bakanlar ve ailelerine ücretsiz sağlık hizmeti’ maddesi de eklendi. Bakan ve yakınları hiçbir kamu görevlisi ve sigortalının yararlanamadığı ücretsiz 12 adet implant dahil 5 yıldızlı sağlık harcamaları kamu tarafından karşılanacak.

ÖMÜR BOYU ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Torba teklifin 47’nci maddesine göre Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, bu görevlerde bulunmuş olanlar ile bunların eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ve ölenlerden SGK ile ilişiği bulunmayan dul ve yetimlerinin sağlık giderleri ömür boyu TBMM üyelerinin tabi oldukları esaslar çerçevesinde cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenecek.

Almanya Büyükelçiliği için çalışan Türk avukata tutuklama

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder