20 Kasım 2019 Çarşamba

EURO 2020’de kategoriler ve play off oynayacak takımlar belli oldu

EURO 2020 grup elemeleri dün akşam sona erdi. Finallere direk gidecek 20 takımın sonuncusu Galler oldu. Türkiye 3. kategoriden kuraya katılacak. Play Off’larda ise 16 ülke 4 bilet için mücadele edecek.

BOLD – EURO 2020 Elemeleri dün akşam oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Gruplardan direkt olarak şampiyonaya gidecek olan 20 takım netleşti. Macaristan, Slovakya ve Galler’in Hırvatistan’ın arkasında 2. sırayı alma yarışında gülen taraf Galler oldu. Sahasında Macaristan’ı mağlup eden Ada ülkesi EURO 2020’ye giden 20. bileti aldı.

Grup maçlarının sonuçlanmasının ardından kategorilerde şekillendi. H Grubunu 2. sırada tamamlayan A Milli Takımız, 30 Kasım Cumartesi günü Romanya’da çekilecek kuraya 3. kategoriden girecek.

KATEGORİLER

1. kategori: İtalya, Belçika, İngiltere, Almanya, Ukrayna, İspanya

2. kategori: Hollanda, Fransa, Hırvatistan, İsviçre, Polonya, Rusya

3. kategori: Portekiz, Türkiye, Danimarka, Avusturya, İsveç, Çekya

4. kategori: Finlandiya, Galler, Play-off maçlarından gelecek 4 takım

16 TAKIM PLAY OFF OYNAYACAK 

EURO 2020 için son 4 bilet için 16 ülke mücadele edecek. Uluslar Ligi’nden gelen ülkeler play-off için 4 gruba ayrılacak. B ve D Grupları’nda takımlar belli olurken, A ve C Grupları’ndaki ekipler ise yarın netleşecek. Her grupta yer alan 4 takım arasında yarı final eşleşmeleri olacak. Yarı finali geçen ekipler finalde karşılaşacak ve kazanan ülke EURO 2020 bileti alacak.

Play Off oynayacak takımlar ise şöyle: Bosna Hersek, Slovakya, İrlanda Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda, Gürcistan, Kuzey Makedonya, Kosova, Belarus, İzlanda, İskoçya, Norveç, Sırbistan, Bulgaristan, İsrail, Macaristan, Romanya. Play Off kuraları ise 22 Kasım Cuma günü İsviçre’nin Nyon kentinde çekilecek.

NETLEŞEN GRUPLAR

A Grubu: İtalya

B Grubu: Rusya, Danimarka

C Grubu: Hollanda

D Grubu: İngiltere

E Grubu: İspanya

F Grubu: Almanya

EURO 2020 MAÇLARIN OYNANACAĞI ŞEHİRLER

EURO 2020’nin açılış maçı İtalya’daki Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Şampiyonanın, yarı final ve final karşılaşmaları ise İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda yapılacak.

A Grubu: Roma (İtalya), Bakü (Azerbaycan)

B Grubu: Saint Petersburg (Rusya), Kopenhag (Danimarka)

C Grubu: Amsterdam (Hollanda), Bükreş (Romanya)

D Grubu: Londra (İngiltere), Glasgow (İskoçya)

E Grubu: Bilbao (İspanya), Dublin (İrlanda Cumhuriyeti)

F Grubu: Münih (Almanya), Budapeşte (Macaristan)

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder