23 Kasım 2019 Cumartesi

Sözcü’den Rahmi Turan açıklaması: ‘Köşeleri kendilerini bağlar’

Rahmi Turan yazısı sonrası, Sözcü’nün hedef alındığını söyleyen gazetenin genel yayın yönetmeni Metin Yılmaz, yazarların yazıları için “Köşelerinde kalmak şartıyla sadece onları bağlar. Sorumluluk, onlarındır” dedi.

BOLD- Sözcü gazetecinin deneyimli köşe yazarı, gazeteci Rahmi Turan’ın geçen hafta içi kaleme aldığı Saray’a giden CHP’li yazısının yankıları artarak sürüyor. Turan, ‘Müthiş haber’ başlıklı yazısında bahsettiği CHP’linin Muharrem İnce olduğunu açıklamış, kaynak olarak da Talat Atilla’yı göstermişti. Muharrem İnce iddialara sert tepki göstererek, ‘Kanıtlasınlar kendimi Taksim’de yakarım’ dedi. Tartışmalar artarak devam ederken, Sözcü Gazetesi, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’a ait konu ile ilgili bir açıklamayı manşetten verdi.

HABER OLARAK GAZETEDE VERMEDİK

Bazı çevrelerin Sözcü gazetesini hedef aldığını söyleyen Metin Yılmaz, Rahmi Turan’ın iddialarının köşesinde kaldığını, haber olarak Sözcü gazetesinin sayfalarında yer almadığını belirtti.

NOKTASINA BİLE DOKUNMADIK

Metin Yılmaz’ın açıklaması şöyle: “Bu yazı yüzünden, Sözcü gazetesini hedefe koymak, karalamak isteyenler oldu. Bu çevreler bilsin ki… Sözcü Gazetesi, çıktığı ilk günden beri yayın ilkeleri gereği, köşe yazarlarına müdahale etmiyor. Onları, yazılarında özgür bırakıyor. Asla sansürlemiyor. Çünkü, savundukları düşünceler, verdikleri bilgiler, kendi köşelerinde kalmak şartıyla sadece onları bağlar. Sorumluluk, onlarındır. Rahmi Turan’ın yazısına da bu yüzden hiçbir müdahalede bulunulmadı, noktasına bile dokunulmadı. Sözcü’nün özgürlük anlayışı ve demokrasi bunu gerektiriyor. Zaten Rahmi Turan’ın siyaset kulisi sadece köşesinde kaldı, haber olarak sayfalarımızda yer almadı. Sözcü, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da belgeli, kanıta dayalı habercilik yapmaya devam edecek. Demokratik, laik hukuk devleti anlayışına uygun çizgisinden ayrılmayacak. Bu ilkelerinden asla ödün vermeyecek.”

Süleyman Soylu’nun büyük operasyonu deşifre oldu: Ankara Emniyetinde işkence timi kuruldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder